Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Mazilu vrea mărirea indemnizaţiei pentru hrana bolnavilor

Indemnizația pentru hrana bolnavilor din spitale a ramas neactualizată din 2008. Din acest motiv, deputatul UNPR Constantin Mazilu l-a întrebat pe ministru al Sănătăţii, Nicu Bănicioiu, ce măsuri va lua pentru a remedia acest inconvenient major.

„Salut reformele pe care le-ați implementat cu succes până în acest moment în sistemul medical. Însă vreau să vă aduc la cunoștință că indemnizația pentru hrana bolnavilor din spitale a fost ultima dată modificată în 2008 prin intermediul HG 429. Dacă analizăm evoluția prețurilor în ultimii 7 ani, creșterea TVA de la 19% la 24%, plus ratele anuale ale inflației, precum și deprecierea monedei naționale în raport cu valutele de referință, rezultă o majorare de aproximativ 50% a costului oricărui produs. Așadar, toți acești factori au determinat costurile de achiziție a materiilor prime și a tuturor produselor alimentare necesare preparării hranei bolnavilor.

Vă rog să-mi precizați când veți pune în concordanță cu evoluția prețurilor valoarea indemnizației de hrană a bolnavilor”, se arată în interpelarea deputatului Mazilu.