Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Campania CUTIA CU ZÂMBETE la final! Copiii de la Centrul de Zi de la Orleşti au primit daruri în Săptămâna Mare

A fost o zi plină de culoare, veselie şi multă distracţie la Centrul de Zi pentru Copii din Orleşti. Campania CUTIA CU ZÂMBETE, organizată de fundaţia Orpheus şi Vocea Vâlcii a ajuns la final. Încărcaţi cu daruri, alături de prietenii noştri de suflet, Gabriela Cruceru, Zurlica şi ajutoarele ei am plecat către Orleşti la preotul Luca Sîia şi copii minunaţi de la Centrul de Zi, acolo unde micuţii servesc zilnic o masă caldă şi îşi fac temele supravegheaţi, graţie primarului din Orleşti, Constantin Cârstina.
Zâmbetele de pe chipul micuţilor ne-au dat garanţia că am făcut într-adevăr ce trebuie. Timp de două ore, cei 15 copiii de la Centru s-au jucat, au cântat şi au dansat împreună cu Zurlica şi ajutoarele ei: Sanda Nicolescu, Alexandra Popescu şi Daria Bică.

„Mi s-a părut o idee foarte bună să îndreptăm această campanie umanitară către copiii de la Centrul de Zi de la Orleşti, dar şi către micuţii din parohia părintelui Luca Sîia, care a fost foarte deschis la propunerea mea. Înainte de toate vreau să-i mulţumesc primarului din Orleşti, Constantin Cârstina, pentru că păstoreşte acest centru, unde se întâmplă lucruri minunate. Îi mulţumesc şi prietenei mele, Gabriela Cruceru, pentru că a fost de acord să participe la acţiunea noastră, a fost nevoie de doar un telefon ca să răspundă „Prezent” la acest eveniment. Ea este un colaborator permanent al acţiunilor noastre umanitare. Sunt sigură că o să ne mai vedem”, a declarat jurnalista Magda Popescu, reprezentanta fundaţiei Orpheus şi redactor şef Vocea Vâlcii.

„Este foarte important şi gestul celui ce dăruieşte, dar este foarte importantă şi atitudinea celui ce primeşte, după cum spun Sfinţii Părinţi. Contează că cel care dăruieşte îşi deschide inima, dar ce poate fi mai frumos dacă găseşti aceeaşi deschidere de inimă la cel care primeşte? Atunci darul merge de la inimă la inimă. Aceste momente de joacă cu Zurlica v-au făcut, dragi copii să vă deschideţi, cum rar mai vedem noi aşa. Rar v-am văzut atât de entuziaşti încât ne-aţi prins şi pe noi, oamenii mari în joaca voastră, pentru că, nu-i aşa, totul e construit cărămidă cu cărămidă din iubire.
Am rămas foarte plăcut surprins de propunerea celor de la Orpheus şi de-a lungul desfăşurării campaniei umanitare, am văzut mămici darnice şi copii fericiţi că vă pot dărui vouă”, susţine preotul paroh Luca Sîia de la parohia Valea Bisericii din Orleşti.