Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Zmeura are nenumărate beneficii pentru sănătate

Zmeura are o aromă deosebită care o face extreme de gustoasă, dar are și nenumărate beneficii asupra sănătății.

Aceste fructe de pădure au proprietăţi anticancer, în special a celui de esofag şi de colon. Acest fapt se datorează antocianinelor, nişte antioxidanţi care împiedică dezvoltarea de celule canceroase în organism.

Zmeura este bogată în vitamina B şi acid folic. O mână plină de zmeură te poate scoate din starea de disconfort emoţional instant. De asemenea, datorită conţinutului de potasiu, zmeura previne riscul atacului miocardic şi menţine tensiunea sângelui, iar mineralele precum fierul, cuprul şi magneziul ajută la producerea globulelor roşii, ţin la distanţă anemia şi previn oboseala în exces.

Este unul dintre cele mai eficiente fructe care luptă cu kilogramele în plus. Consumă 200 de grame zilnic, timp de o lună, dimineaţa, pe stomacul gol. Ajută la scăderea poftei de mâncare. Totodată, o astfel de cură este recomandată şi pentru menţinerea sănătăţii pielii. Antioxidanţii care se găsesc în zmeură îţi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru îmbătrânirea prematură a ţesuturilor.

Unul dintre cele mai importante beneficii a zmeurei este protecţia împotriva degenerescenţei maculare, o afecţiune oculară care, în timp, poate duce chiar la orbire. Potrivit unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii, persoanele care au consumat cel puţin 150 g de zmeură pe zi au prezentat un risc cu 36% mai mic de a contracta această boală (datorită vitaminelor A şi E, cât şi a antioxidanţilor). Așadar, nu ezita să mănânci zmeură, pentru o vedere „ca de vultur”.

Nu în ultimul rând, vitamina C conţinută de zmeură te ajută să-ţi întăreşti imunitatea. Totodată, te apără şi împotriva bolilor cardiovasculare. Astfel, o cură de două săptămâni, în care să consumi 300-400 de grame de astfel de fructe pe zi îţi va fi de mare ajutor.

O cură cu zmeură îi „pune pe picioare” pe cei care suferă din cauza anemiei. Este un fruct bogat în potasiu, fosfor, calciu şi magneziu, dar şi în vitaminele C, A, E şi B. Astfel, este indicată în tratarea anemiilor, cât şi în boli ale ficatului.

Fiind bogată în fibre, zmeura te ajută să scapi de constipație. Astfel, dacă te confrunți cu această problemă, mănâncă cu jumătate de oră înainte de fiecare masă principală 100-150 de grame de zmeură. Cura trebuie urmată până la ameliorarea simptomelor.