Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

11 răniţi în urma protestelor din Ucraina au ajuns la Bucureşti

11 răniţi din Ucraina, care au suferit răni în timpul protestelor din Kiev, au fost aduşi la Bucureşti cu o aeronava Spartan. Avionul, transformat în ambulanţă aeriană, a aterizat la Flotila Aeriană 90 din Otopeni. Cei 11 ucrainieni răniţi vor fi îngrijiţi la spitalele Floreasca, Elias, Universitar şi Marius Nasta.

„Lista răniţilor a fost modificată de câteva ori, au fost introduși unii care sunt mai grav. Este o listă de 12 răniți, e posibil să se întoarcă cu mai puțini, asta se va decide acolo. 11 răniți sunt cu plăgi prin împușcare și cu traumatisme după explozii sau arsuri”, declara în această dimineață Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

Alături de România şi alte ţări au preluat răniţi din ucraina pentru a pitea fi îngrijiţi corespunzător. Este vorba despre Germani, Slovacia şi Polonia. Peste 1.000 de persoane au fost rănite în confruntările violente din Ucraina din ultimele săptămâni, potrivit estimărilor medicilor. Răniţii au fost împuşcaţi cu muniţie de război. Din cauza numărului mare de victime, spitalele ucrainene nu au mai făcut față. Răniții erau ținuți pe tărgi, pe holurile spitalelor, deoarece în saloane toate locurile erau ocupate.

Cel puţin 80 de oameni au murit în timpul violenţelor de luna trecută de la Kiev.

Criza politică s-a extins în Crimeea, unde au fost înregistrate mișcări de trupe rusești. Situația provoacă îngrijorări la Washington. Preşedintele american Barack Obama a avertizat Rusia să nu intervină militar în Ucraina. Pe de altă parte, Rusia ar putea trimite militari în regiunea autonomă ucraineană Crimeea pentru garantarea securităţii Flotei ruse şi a cetăţenilor ruşi din această zonă prorusă situată în sudul Ucrainei, a anunțat preşedintele camerei superioare a Parlamentului de la Moscova.