Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Varza – alimentul minune

Această legumă din familia cruciferelor este o excelentă sursă de vitamina C, K, dar şi B6, folaţi, mangan şi fibre. Indiferent dacă este albă sau roşie, abundă în nutrienţi. Pe lângă faptul că are proprietăţi anticancer, varza creşte imunitatea, anulează efectele radicalilor liberi, păstrează oasele sănătoase, inima, sistemul digestiv şi menţine silueta.

Legumele din această familie, inclusiv varza, sunt binecunoscute pentru proprietăţile lor anticancer. Varza este bogată în fitochimicale ce protejează organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi luptă cu agenţii cancerigeni. Cercetările au arătat că cei care consumă în mod regulat varză prezintă un risc mai mic de cancer în general, şi de cancer mamar, în special.

În ceea ce priveşte varza roşie, aceasta conţine un pigment natural, antocianinele, care acţionează nu doar ca şi puternici antioxidanţi, dar au şi efecte antiinflamatoare, care protejează de bolile cardiovasculare şi ajută la scăderea nivelului zaharului în sânge. Vitamina K conţinută ţine oasele sănătoase, reducând riscul de fracturi, iar vitamina C creşte imunitatea, previne îmbătrânirea prematură şi ţine pielea frumoasă.

Cât despre fibre, acestea ajută digestia şi coboară nivelul colesterolului, reducând riscul de boli cardiovasculare şi câteva tipuri de cancer. La capitolul calorii, varza este vedetă, cu doar 32 de calorii la o porţie (aproximativ o ceşcuţă de varză gătită). Săracă din punct de vedere caloric, bogată în fibre, varza ajută la scăderea în greutate.