Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SALINA de la Ocnele Mari, ÎNCHISĂ pe o perioadă nedefinită! Staţiunea este pustie

Decizia SALROM de a închide salinele din toate ţara, inclusiv cea de la Ocnele Mari se reflectă în turismul din zonă, de fapt, în neexistenţa lui, iar pierderile financiare sunt foarte mari pentru cei din acest domeniu.

Amintim că la sfârşitul lunii noiembrie 2015, SALROM a luat hotărârea de a închide toate punctele turistice (saline) din toată ţara pentru o perioadă de 30 de zile, în urma unui control de la ISU.

Decizia închiderii salinelor are la bază lipsa celei de-a doua ieşiri în caz de incendiu, ceea ce înseamnă, conform unor surse din domeniu, că se vor închide toate punctele turistice tip salină deoarece este aproape imposibil, atât din punct de vedere tehnic, cât şi financiar pentru a realiza o asemenea investiţie, adică cea de-a doua ieşire.

„Închiderea salinei ne afectează fără doar şi poate. Faptul că de noi sunt interesate trei ţări, China, Spania şi Italia, un punct determinant a fost această salină, acest punct turistic. Staţiunea Ocnele Mari este acum pustie. Peste 20 de proprietari de pensiuni turistice sunt disperaţi. Pe 4 decembrie, de Sfânta Mare Muceniţă Varvara, mulţi turişti şi-ar fi dorit să fie prezenţi, ca în anii anteriori, la hramul bisericii din interiorul salinei, însă salina a rămas închisă”, susţine primarul localităţii Ocnele Mari, disperat şi el că investitorii cu care este în contact s-ar putea răzgândi când vor afla că salina s-a închis.