Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ridichea neagră, izvor de sănătate

Beneficiile consumului de ridiche neagră sunt cunoscute încă din antichitate. Bogată în potasiu, fier, iod, magneziu, vitaminele B şi C, această rădăcinoasă are un rol important în menţinerea sănătăţii organismului.

Cea mai importantă proprietate a ridichii negre este faptul că ajută în drenajul ficatului şi vezicii biliare, precum şi în eliminarea toxinelor din organism. Se poate consuma crudă în salate sau dată pe răzătoare, cu puţin zahăr. În bucătăria franceză este o garnitură excelentă pentru somon, ficat de gâscă sau avocado.

Pentru cei aflaţi la dietă, trebuie cunoscut faptul că ridichea stimulează apetitul şi nu trebuie consumată în cantităţi mari. Doza zilnică recomandată pentru tratarea diverselor afecţiuni este de 100 până la 400 ml suc de ridiche, însă poate provoca tulburări digestive. Dacă vă „arde” pe stomac, este indicat să opriţi imediat cura!

Motive pentru care trebuie să consumi ridiche neagră:
– Întăreşte sistemul imunitar.
– Îmbunătăţeşte digestia.
– Previne ateroscleroza.
– Ameliorează procesul de umflare a picioarelor echilibrează apa şi de sarea din organism.
– Trateată urolitiaza.
– Sucul de ridiche neagră întăreşte firul de păr şi contribuie la creşterea podoabei capilare.
– Vindecă bronşita.
– Ameliorează durerile cardiace şi cele provocate de reumatism.
– Este un antibiotic natural.