Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tort cu mere şi brânză

Ce vă trebuie? Pentru aluat: 1 kg făină, 200 g zahăr pudră, 200 g unt, 3 ouă, 300 ml lapte, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 1 pacheţel praf de copt, un praf de sare. Pentru umplutură: 1 kg brânză dulce, 5 ouă, 1 fiolă esenţă de vanilie, 4 mere, 200 g stafide, 200 g alone, 50 ml rom, un pic de gelatină.

Cum se prepară? Pentru aluat se amestecă toate ingredientele şi se frământă până se obţine o cocă potrivit de tare, care se lasă la frigider 30 de minute. Brânza se amestecă cu ouăle şi esenţa de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele se pun la înmuiat cu romul pentru 30 de minute.

Pe o planşetă se zdrobesc alunele şi se amestecă cu stafidele scurse. Merele se spală, se scobesc şi se umplu cu amestecul de stafide şi alune, iar aluatul se împarte în două.

Prima parte de aluat se întinde şi se aşază pe fundul unei forme rotunde unse cu ulei şi tapetată cu făină. A doua parte se întinde şi se aşază pe marginile formei. Pune gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă.

Se aşază merele umplute în formă şi se toarnă crema de brânză. Se introduce la cuptor pentru circa o oră, până se rumeneşte. Când se scoate din cuptor, se unge cu gelatina topită cu 2 linguri de zahăr şi se ornează cu alune. se lasă la răcit înainte de a fi tăiată.