Ce vă trebuie? 500 g piept de porc, 3 cârnaţi afumaţi, 2 cepe, 1 căpăţână mare de usturoi, 8 cartofi, pătrunjel, ienibahar, ulei, sare, piper.
Cum se prepară? Căleşte puţin ceapa, tăiată solzişori, apoi adaugă pieptul de porc şi cârnaţii tăiaţi în bucăţi. Lasă pe foc până ce carnea îşi schimbă culoarea. Adaugă cartofii tăiaţi în cuburi şi usturoiul în fâşii (opreşte doi căţei de usturoi). Toarnă o cană cu apă şi lasă pe foc, amestecând, până ce cartofii sunt aproape fierţi.
Pune în sos două boabe de ienibahar, cinci de piper negru şi usturoiul rămas, zdrobit ca pentru mujdei. Toarnă o jumătate de cană cu apă. Dă totul la cuptor, la foc potrivit, până când scade bine. Aromatizează cu pătrunjel.
Poftă bună!
Lasă un comentariu