Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poliţistul Popa George Alexandru, AREST LA DOMICILIU

7 membri ai reţelei de fraude informatice, destructurată joia trecută de DIICOT SIBIU au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar 5 dintre ei, printre care şi poliţistul vâlcean Popa Gabriel Alexandru au primit arest la domiciliu.

„Admite în parte propunerea formulată de DIICOT-Biroul Teritorial Sibiu. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Nicolae Vasile, Petrescu Maria, Bălan Mihaela, Gheorghiu Constantin, Giuran Ionuţ Sorin, Albuşel Silviu Dumitru, Bob Ion Lucian pe o durată de 30 zile, începând cu data de 21.03.2015 până la 19.04.2015. Iar faţă de inculpaţii Nicolae Elena, Popa Gabriel Alexandru, Diaconu Dumitru Cosmin., Dincă Marian Gabriel, Suciu Daniel Aadrian măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 zile, începând cu data de 21.03.2015 până la 19.04.2015. Cu contestaţie în 48 ore de la pronunţare”, se arată în încheierea Completului de Drepturi şi Libertăţi al Tribunalului Sibiu.

Iniţial procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au luat masura preventivă a reţinerii faţă de inculpatul POPA GEORGE-ALEXANDRU, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigare a Fraudelor, pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat, prev. şi ped. de art. 367 Cod penal, de favorizarea infractorului, prev. şi ped. de art. 269 Cod Penal şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, prev. şi ped. de art. 12 din Legea nr. 78/2000, toate cu aplicarea art. 38 Cod penal.

Amintim că Treizeci şi trei de membri ai unei rețele de fraude informatice, care erau sprijiniţi în activitatea infracţională de un poliţist, au fost aduși, joi, la sediul DIICOT Sibiu pentru audieri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, „gruparea din Sibiu a fost sprijinita de către suspectul P. G. A., ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigare a Fraudelor”.

În anul 2014, polițistul , în virtutea atribuţiilor de serviciu, a luat la cunoştinţă despre faptul că membrii grupării sunt cercetaţi.

„Din probele administrate în cauză, a rezultat că, ulterior, suspectul P.G.A i-a divulgat suspectului N. V. date confidențiale privind obiectul și existența acestui dosar penal precum şi faptul că urmează sa fie efectuate percheziţii domiciliare”, s emai arată în comunicat.

În perioada ianuarie 2012 – ianuarie 2014, prin acest mod de operare au fost prejudiciate peste 580 de persoane vătămate, cu o sumă de 850.000 dolari.