Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Mâncare de urzici cu usturoi (de post)

Ce vă trebuie? 4 grămezi de urzici, 1 ceapă mare, 5-6 căţei de usturoi, ½ linguriţă cu bicarbonat, făină, hrean ras, ulei, sare.

Cum se prepară? Pune o oală mare cu apă la fiert cu o linguriţă cu sare şi bicarbonatul. Curăţă urzicile de codiţe şi spală-le în mai multe ape reci. Când apa stă să dea în clocot, pune urzicile şi fierbe-le cam 5 minute, apoi pune-le la scurs într-o sită. Opreşte apa în care au fiert urzicile.

Căleşte ceapa tocată mărunt în ulei înfierbântat. Când a devenit lucioasă, adaugă urzicile tocate mărunt, usturoiul pisat şi puţină apă în care au fiert urzicile. Lasă să dea un clocot împreună. Separat, freacă o lingură cu făină cu câteva linguri cu apă de urzici şi toarnă amestecul peste mâncarea de urzici cu usturoi. Potriveşte gustul de sare şi mai lasă mâncarea de urzici cu usturoi să fiarbă câteva minute, amestecând să nu se prindă de fundul cratiţei. Serveşte cu mămăligă şi, după gust, cu hrean ras.

Poftă bună!