Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Ciulama de praz (de post)

Ce vă trebuie? 8 fire de praz, 3 cepe potrivite, 200 gr măsline, 100 g ulei, 3 linguri făină, apă cât să depăşească prazul + 200 ml pentru compoziţia de făină, sare, piper, vegeta.

Cum se prepară? Prazul se taie rondele şi se pune într-o oală. Peste acesta se pune apă cât să îl depăşească şi se pune la fiert. Măslinele se crestează de jur împrejur cu un cuţit ascuţit şi se pun peste praz în momentul când acesta a început să fiarbă.

Ceapa se taie cubuleţe şi se căleşte în ulei, după care se pune peste praz. Se lasă să fiarbă la foc mic, iar când toate ingredientele s-au pătruns se adaugă făina amestecată bine cu apă (200 ml). Făina şi apa se amestecă cu ajutorul unui tel.

Se lasă să mai fiarbă puţin, după care se condimentează după gust cu sare, piper şi vegeta.

Poftă bună!