Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Budincă din pişcoturi şi mere

Ce vă trebuie? 250 g pişcoturi, 50 g unt, 1 lingură pesmet, 150 g gem de caise sau de prune, 3-4 mere. Pentru cremă şi ornat: 500 ml lapte, 230 g zahăr, 1 lingură coajă de lămâie, 1 plic zahăr vanilat, 5 ouă.

Cum se prepară? Se unge un vas termorezistent cu unt şi se presară cu pesmet. Se aşază apoi în straturi pişcoturile unse cu gem şi merele tăiate cubuleţe.

Separat, într-un castron mai mare, se bat 2 ouă cu 3 gălbenuşuri, 150 g zahăr şi laptele fierbinte aromat cu vanilie şi coajă de lămâie. Se strecoară apoi şi se toarnă uşor peste pişcoturi. Se lasă deoparte 5 minute, să se îmbibe pişcoturile în compoziţia de lapte cu ouă.

Se pune apoi în cuptor şi se coace la bain-marie, 50-60 de minute. Cu 15 minute înainte de a fi gata se acoperă cu restul de albuşuri bătute spumă cu 80 g de zahăr.

Se lasă la rece şi apoi se serveşte.

Poftă bună!