Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PREFECTURA VÂLCEA: Cinci cazuri noi de persoane infectate cu virusul COVID-19

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 22 iunie, se prezintă astfel: 30 persoane în carantină instituționalizată, 2.056persoane aflate în autoizolare la domiciliu și nouă persoane diagnosticate pozitiv cuvirusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ.

De la ultima informare de presă, s-au înregistrat cinci cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, persoanele confirmate pozitiv cu noul coronavirus fiind în prezent internate în unitatea sanitară de suport COVID-19 din județ. Din cele cinci persoane diagnosticate cu COVID-19, două persoane se aflau în izolare la domiciliu ca urmare a întoarcerii din străinătate, iar celelalte trei persoane (angajate ale DGASPC Vâlcea) au fost contact direct cu un caz pozitiv.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a demarat o anchetă epidemiologică în vederea identificării contacților, au fost recoltate probe de la 38 persoane (personal de îngrijire) și au fost stabilite primele măsuri în vederea prevenirii răspândirii infecției cu SARS-CoV-2 în cadrul centrului.

De asemenea, 32 dintre persoanele diagnosticate până acum în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate, cinci au decedat, iar o persoană se află internată într-un spital din alt județ. Ultimul deces a fost întregistrat în cursul zilei de ieri, fiind vorba despre o persoană care se afla internată de câteva zile în secția ATI a SpitaluluiJudețean de Urgență Vâlcea.