Acasă Sănătate Odorizantele pentru cameră, pericolul ascuns din casa ta!

Odorizantele pentru cameră, pericolul ascuns din casa ta!

Odorizantele, care au fost create pentru o atmosferă frumos mirositoare, sunt de fapt, pline de chimicale şi în loc să respirăm un aer curat riscăm să ne intoxicăm cu substanţe periculoase.

Odorizantele sunt periculoase mai ales pentru cei care suferă de o serie de afecţiuni respiratorii. Lista descoperită de cercetătorii de la EWG (Grupul de Muncă Ecologică) include substanţe chimice care fac parte din următoarele categorii:

1. Clasa substanţelor iritante şi a bronhoconstrictoare

2. Clasa substanţelor genotoxice şi mutagenice

3. Clasa substanţelor hepatotoxice (ucigaşi ai celulelor hepatice)

4. Alergeni ai celulelor

5. Neurotoxine

6. Toxine reproductive

7. Poluanţi ai aerului din interior şi substanţe chimice de oxidare care produc compuşi alergenici atunci când sunt expuse la aer.

Produsele de odorizat nu sunt prielnice nici pentru copii sau animale, dar mai ales pentru cei care suferă de afecţiuni respiratorii şi dermatite alergenice

Cercetări recente au subliniat că odorizantele au în compoziţia lor zeci de substanţe chimice şi apă. Dintre aceste ingrediente, foarte puţine apar pe etichete, cu denumirile lor proprii. Celelalte ingrediente sunt etichetate sub numele generic de „ingrediente privind controlul calităţii” sau „parfumuri”, ceea ce înseamnă că identitatea lor este ascunsă de ochii publicului.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.