Acasă Sănătate Importanța Auzului

Importanța Auzului

Alarma telefonului care ne trezește în fiecare dimineață, melodia preferată care ne schimbă starea de spirit, conversațiile cu prietenii sau bâzâitul unui țânțar, toate aceste sunete sunt mereu prezente în viața noastră. Auzul este unul dintre cele mai importante simțuri pe care le avem și trebuie să il apreciem la adevărata lui valoare.

Ramona Mînzatu, audioprotezist Clarfon SA, ne răspunde la câteva întrebări despre importanța auzului.

• Ce înseamnă hipoacuzia și cum o putem depista?
• Pierderea auzului ce are diferite grade se numește hipoacuzie și ne poate afecta viața socială, starea pshihică, poate induce izolare față de semenii nostri, poate declanșa depresie și ne poate ingreuna efectuarea activităților zilnice. O persoana care aude este mai fericită, mai adaptată la mediul social, mai activă. Depistarea hipoacuziei se face prin audiogramă- testarea auzului cu un audiometru. În ultimii ani, Clarfon s-a implicat activ în campanii sociale de conștientizare a importanței auzului oferind tuturor posibilitatea de EVALUARE sau TESTARE GRATUITĂ a auzului.

• Care este media de vârstă a pacienților care prezintă hipoacuzie și care sunt factorii care duc la scăderea auzului?

• Din pacate, în decursul anilor s-a constatat o scădere a mediei de vârstă a pacienților care sunt depistați cu pierdere auditivă ireversibilă. Dacă în trecut hipoacuzia era privită ca o afecțiune a bătrâneții, din ce în ce mai multe persoane tinere încep să aibă probleme de auz. Factori precum stresul, unele antibiotice luate fără indicația medicului, purtarea căștilor pentru muzică și pentru conversațiile la telefon fac ca hipoacuzia să apară la populația din ce în ce mai tânără. Iar atunci când vorbim despre o hipoacuzie permanentă, reabilitarea acesteia implică purtarea de aparate auditive.

Cum ne putem proteja auzul?

• Când e vorba de zgomot, trei lucruri sunt importante: cât de tare, cât de mult și cât de aproape. Păstrați volumul muzicii la un nivel rezonabil, mai ales în cazul în care folosiți căști. Fă o pauză de câte cinci minute la fiecare oră de ascultat muzică, pentru a permite urechilor să se refacă. Dacă remarcați că simțul auditiv vă este slăbit, mergeți cât mai repede la ORL. Orice întârziere poate agrava situația și poate duce chiar la pierderea totală a auzului. Trebuie, de asemenea, să consultati medicul ORL/audiologul dacă sunteti supus zilnic poluării fonice, ca de exemplu în cazul în care lucrati într-o fabrică sau într-un aeroport.

Dacă pacientul dorește să achizioneze un aparat auditiv ce facilități acordă Clarfon?

• În primul rand, menționez că aparatele autive din portofoliul Clarfon sunt aparate auditive performante, produse în Germania, Canada și Elveția. Aceste aparate au un soft special creat pentru recuperarea hipoacuziei.

Facilitatea pe care o acordăm pacienților noştri este faptul că pot proba aparatul auditiv pe care doresc să îl achiziționeze acasă, într-un mediu familiar, timp de 2 săptămâni, iar totul este GRATUIT. În cazul achiziționării oricărui aparat auditiv, Clarfon oferă cel mai avantajos sistem de rate de pe piață, fără dobândă și fără girant, promoții lunare și contract cu CAS.

Vă așteptăm în cabinetul Clarfon din Râmnicu Vâlcea, Calea lui Traian, nr 183, vis-a-vis de Biserica Sf. Apostoli Petru si Pavel, 0730/110.814, pentru a vă testa auzul și pentru a beneficia de oferta Clarfon din luna mai: GRATUIT baterii pentru 1 an acelor pacienți care își achiziționează aparate auditive.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.