Romanii au invatat sa gateasca multe feluri gustoase folosind folia de aluminiu. Medicii ne avertizeaza ca aluminiul modifica metabolismul calciului, oasele se demineralizeaza si apare osteoporoza. Anemia, boala Parkinson si boala Alzheimer sunt alte boli care pot apărea odată cu ingerarea aluminului.
Folosirea aluminiului pentru gătit este foarte populară. Prin urmare, dacă gătiţi mâncare învelită în folie de aluminiu sau în recipiente făcute din aluminiu, acesta pătrunde în mâncare, otrăvind mâncarea şi, în cele din urmă, corpul omenesc. Ingredientele gătite în folie de aluminiu la temperaturi mai ridicate de 150 de grade duc la un transfer mare de aluminiu către mâncare, este confundat în organism cu fierul şi ajunge direct la receptorii din creier.
De aceea, cu toate că corpul nostru poate procesa acest tip de metal în cantităţi mici, medicii ne recomandă să evităm pe cât posibil să gatim folosind folia si vasele din aluminiu.
Lasă un comentariu