Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Priviţi în ce hal arată laptele folosit pentru hrănirea copiilor la Pediatria SJU Vâlcea

În imaginile revoltătoare primite pe adresa redacţiei noastre se poate vedea în ce condiţii este ţinut laptele praf în bucătăria dietetică din cadrul secției de Pediatrie a Spitalului Judeţean Vâlcea. Nu puţine sunt cazurile în care mămicile iau la întrebări personalul, mirându-se de culoarea ciudată a laptelui şi de faptul că ajunge să se brânzească în sticle.

Oare a cui este vina?

Surse bine informate ne-au spus că acest lucru se întâmplă din cauza faptului că prin “bunăvoinţa” asistentei şefe de la Pediatrie, Elena Calotescu, tura a doua din bucătăria dietetică a fost desfiinţată. Grav este faptul că, din această cauză, laptele praf este preparat pentru întreaga zi şi refrigerat!

Cine hrăneşte copiii după-amiaza?

Tot din surse bine informate am mai aflat că abuzurile acestei asistente şefe nu se opresc aici! Pontajele pe zilele de weekend se fac în aşa fel încât să îşi avantaje “acolitele” şi chiar pe ea însăşi. Aşa a ajuns să fie desfiinţată cea de-a doua tură pe bucătăria dietetică, copiii ajungând să fie hrăniţi cu lapte praf refrigerat şi reîncălzit, de către infirmiere şi nu de către asistente cu analizele la zi. Aşadar, pericolul vine din două părţi: laptele este preparat în avans şi persoanele care hrănesc micuţii în schimbul doi nu au analizele la zi. Această situaţie este prezentă de aproape doi ani pe Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean. Că nu am avut de-a face cu un val de cazuri de copii cu sindrom hemolitic uremic, la fel ca în Argeş, a ţinut doar de noroc!