Acasă Sănătate Echipamente medicale şi dezinfectant de nivel înalt au ajuns în Vâlcea din...

Echipamente medicale şi dezinfectant de nivel înalt au ajuns în Vâlcea din Coreea de Sud

În Vâlcea au ajuns vineri, 27 martie 2020, de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, 1.380 de combinezoane și 30 de litri de dezinfectant de nivel înalt pentru suprafețe și instrumentar medical, care vor fi distribuite unităților sanitare din județ.

Echipamentele medicale vor fi repartizate atât personalului medical cât și celui non-medical, care asigură asistența medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, precum și transferul interclinic.

Echipamentele au fost aduse în cursul zilei de 26 martie 2020 cu o aeronavă NATO din Coreea de Sud, fiind achiziționate de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și IGSU, având în vedere contagiozitatea extrem de înaltă a virusului COVID -19 care nu poate fi ținută sub control în lipsa acestora.

În prezent, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Vâlcea sunt 244 de persoane aflate în carantină instituționalizată și 1.510 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.

De la ultima informare, au ieșit din carantină 20 de persoane, iar din izolare la domiciliu șase persoane.

De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Poliția Locală au continuat și în ultimele 24 de ore misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări atât în patrule mixte, cât și separat. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 688 de persoane, totodată, fiind realizate și 18 misiuni de transport în care au fost însoțite un număr de 131 de autovehicule.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.