Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Crește numărul focarelor de COVID-19 în Vâlcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de laînceputul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 12.132 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 222 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 178 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 22 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 142 au forme medii și 14 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 23 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.836 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 49.219 de teste prin tehnica RT-PCR.

De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 33.533 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 82.752 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 56 de decizii de izolare și 37 de decizii de carantină, în prezent, 493 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 353 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.