Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

COLEGIUL MEDICILOR VÂLCEA declanșează cercetarea disciplinară în cazul CHIRURGULUI AGRESOR Ploscaru

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Valcea s-a autosesizat vizavi de incidentul petrecut sambata 16 ianuarie 2016, in incinta Spitalului Judeţean de Urgenta Valcea, incident care i-a avut drept protagonişti pe d-1 Dr.Barbulescu Emil, medic primar chirurg si d-1 Dr.Ploscaru Constantin medic primar chirurg, incident soldat cu ranirea si spitalizarea d-lui Dr.Barbulescu Emil.

”In urma analizarii documentelor întocmite atat de Serviciul Judeţean de Medicina Legala Valcea, cat si de Spitalul Judeţean de Urgenta Valcea, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Valcea a decis trimiterea cauzei la Comisia de Disciplina a Colegiului Valcea pentru declanşarea procedurii disciplinare prevăzută de dispoziţiile art. 451 si urmatoarele din Legea nr.95/2006, privind reforma in domeniul sanitar”, se arată în comunicatul de presă.

Practic Colegiul Medicilor din Vâlcea a declanșat cercetarea disciplinară în cazul chirurgului Ploscaru, cercetare care va fi efectuată de Comisia de Disciplină a Colegiului. Acest for, format din 3 membri, va da o soluție, care, în mod cert, va fi atacată de doctorul Ploscaru la Comisia Națională și abia după ce se va pronunța și această comisie, se poate lua o decizie de sancționare conform legii.

Ce spune legea și care sunt sancțiunile pe care le poate primi doctorul Ploscaru? Astfel, conform legii 95/2006, art. 455, sancţiunile disciplinare sunt:

a) mustrare;

b) avertisment;

c) vot de blam;

d) amendă de la 100 lei (RON) la 1.500 lei (RON). Plata amenzii se va face în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii disciplinare. Neachitarea în acest termen atrage suspendarea de drept din exerciţiul profesiei, până la achitarea sumei. Sumele provenite din plata amenzilor se fac venit integral la bugetul Colegiului Medicilor din România;

e) interdicţia de a exercita profesia ori anumite activităţi medicale pe o perioadă de la o lună la un an;

f) retragerea calităţii de membru al Colegiului Medicilor din România.

(2) Retragerea calităţii de membru al Colegiului Medicilor din România operează de drept pe durata stabilită prin hotărâre definitivă de instanţele judecătoreşti cu privire la interzicerea exercitării profesiei.

(3) La sancţiunile prevăzute la alin. (1) se poate prevedea, după caz, obligarea celui sancţionat la efectuarea unor cursuri de perfecţionare sau de educaţie medicală ori alte forme de pregătire profesională.