Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ce conţin produsele vândute ca “nuggets de pui”

Cercetătorii americani au analizat mai multe porții de nuggets, un produs foarte popular în restaurantele Mc Donalds. Concluziile lor sunt absolut șocante: bucățile de pui prăjite conțin mai puțin de 50% carne, restul fiind un amestec de piele, oase și grăsime.

„Știm cu toții că una dintre cele mai bune surse de proteine este carnea albă de pui și îi încurajăm pe pacienții noștri să o consume. Se întâmplă însă ca anumite companii mari să folosească un amestec artificial de resturi de pui în loc de carne slabă, să o gătească și să o vândă sub formă de pui”, a declarat pentru Reuters Dr. Richard D. deShazo de la o universitate din Jackson, SUA. „În realitate, este un produs bogat în sare și calorii și o alegere foarte nesănătoasă. Chiar mai rău, are un gust grozav, publicitatea este adresată copiilor, iar ei îl adoră”, a adăugat acesta.

Jamie Oliver, devenit celebru pentru preparatele sănătoase pe care le găteşte, spune că „tinerii au deja creierele spălate de aceste companii. Chiar dacă ştiu ce ingrediente sunt folosite pentru a găti mâncărurile lor preferate, ştiu că se utilizează grăsime, piele şi oase, tot sunt bucuroşi să le cumpere şi să le consume”.

Consumul ocazional al acestui produs nu afectează sănătatea, dar lucrurile se schimbă atunci când devine un obicei, avertizează specialiștii.