Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

IMAGINI HORROR la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean

Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Vâlcea arată ca după război. Criza prelungită şi-a pus amprenta pe această secţie unde domneşte haosul, mizeria, iar gândacii colcăie peste tot. Deşi, în nenumărate rânduri, decidenţii de la Spitalul Judeţean au promis că lucrurile se vor schimba, la Secţia de Pediatrie, de ani de zile, situaţia este aceeaşi. Pacienţii sunt obligaţi să-şi procure singuri medicamentele. Mămicile internate cu micuţii la etajul 4 al Spitalului Judeţean, acolo unde funcţionează Secţia de Pediatrie, spun că nu dorm noaptea şi-şi păzesc copii pentru a nu le intra gândacii în gură sau în urechi.

„Sunt siderată. Copiii pleacă mai bolnavi decât au venit la internare. Noi am plecat şi cu o enterocolită, pe care o tratăm acasă. Am plecat la cerere că nu am mai suportat condiţiile de acolo. Chiar vă rog să faceţi ceva pentru că nu se mai poate… Beneficiam, într-adevăr, de gratuitate a injectabilului, dar am cumpărat totul în rest: seringi, flecsuri, leucoplast etc.” – ne-a declarat o mămică, care a fost internată, zilele trecute, la Pediatrie.
spital valcea 2
Ion Cîlea promite, subordonaţii nu execută

Luna trecută, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a făcut un tur al Spitalului Judeţean Vâlcea, unde a găsit „unele deficienţe în ceea ce priveşte starea de igienă care pot afecta calitatea serviciilor medicale”. Aşadar, a ordonat ca o echipă de specialişti din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Plantelor să facă imediat dezinsecţia şi deratizarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, alocând chiar şi sumele necesare achiziţionării materialelor şi substanţelor de igienizare..

„Nu este pentru prima dată când ne asumăm direct răspunderi şi eforturi pentru punerea în drepturi a ordinii şi curăţeniei în unităţile spitaliceşti aflate sub coordonarea Consiliului Judeţean, însă de astă dată am hotărât ca acţiunile noastre să fie continuate şi să intre în practica factorilor responsabili din spitale, dar să se şi ia măsurile ce se impun în cazul nerespectării normelor şi regulilor de igienă” – a declarat preşedintele Ion Cîlea.
spital valcea 3
De la vorbe la fapte e cale lungă, pentru că de la vizita preşedintelui nu s-a întâmplat nimic în plan concret. Or fi dat cu apă de ploaie? Sau poate nu au dat deloc! Cert este că, în continuare, gândacii se plimbă în voie prin saloanele cu micuţii bolnavi. Dovadă stau fotografiile realizate în urmă cu câteva zile!