Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Viitorul politic al lui Ion Nicolae, aruncat în aer de o taxă de 2 lei

AVARIŢIE. Ion Nicolae, fostul lider al organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea a PNL, nu se dă plecat din partid, chiar dacă liberalii l-au exclus luna trecută. În lipsa unei decizii scrise a Consiliului Teritorial de Arbitraj, Nicolae ocupă în continuare funcţia de consilier local pe lista PNL, spre disperarea conducerii partidului şi a celor  care au votat excluderea sa din partid. Senatorul Emilian Frâncu susţine că Nicolae a fost atât de zgârcit încât a refuzat să plătească taxa pentru depunerea contestaţiei, taxă obligatorie fără de care contestaţia nu este înregistrată. Pentru 2 lei, Nicolae şi-a pierdut dreptul la apărare, la depunerea unei noi contestaţii.

Liberalii aşteaptă nerăbdători  decizia CTA, un act prin care ar scăpa definitiv de colegul lor de partid, consilierul local Ion Nicolae.

,,Consiliul Teritorial de Arbitraj trebuia să se pronunţe. Aici greşeşte, şi cred că nu va mai greşi, pentru că am purtat o discuţie pe tema asta, conducerea judeţenei de partid. Aici e un proces între biroul teritorial şi domnul Ion Nicolae. Ei se judecă, eu nu sunt parte din acest proces, dar din afară, ca un spectator, vă spun următorul lucru: eu am fost unul dintre cei ce l-au apărat pe Ion Nicolae, dar nu va înţelege niciodată acest lucru, e prea greu pentru el. El a mai intrat o dată în Biroul Politic Teritorial, când s-a hotărât suspendarea, dar oamenii au decis să-i mai dea o şansă, dar nu s-a potolit. După alegeri, l-a atacat pe şeful lui pe Cristi Buican, pe mine, şi-a atacat toţi colegii de partid la televizor, asta după ce  noi, la acea şedinţă, i-am spus să-şi ceară iertare, să spună că-i pare rău, că a fost un moment de rătăcire. I-am spus că  oamenii ăştia vor înţelege şi vor găsi o soluţie de compromis, o suspendare de trei luni care mulţumea pe toată lumea şi nu crea niciun fel de impediment cuiva. Domnul Ion Nicolae, în loc să se potolească, a continuat pe această temă şi s-a victimizat la toate televiziunile, a început să arunce cu lături în colegi, de această dată şi în mine, că a fost dat afară să i se înlesnească lui Frâncu calea spre nu ştiu ce victorie. Doamne Dumnezeule… ”, a declarat senatorul Emilian Frâncu, liderul organizaţiei municipale.

Nicolae s-a zgârcit la 2 lei şi a rămas pe dinafara partidului

Emilian Frâncu susţine că Nicolae ar fi scăpat de excludere, dacă  ar fi ţinut cont de sfaturile primite şi nu şi-ar mai fi atacat şefii şi colegii de partid şi dacă şi-ar fi plătit taxa la CTA, pentru depunerea contestaţiei.

„Eu îi urez succes în alt partid domnului Nicolae, pentru că în PNL nu mai are nicio şansă să revină, chiar dacă depune şapte contestaţii la CTA, pentru că s-a făcut de râs faţă de spiritul liberal. Deci el nu are ce să mai caute, după votul Delegaţiei Permanente, prin care a  fost exclus din partid, ar fi bine să lase această problemă şi să se ocupe de altceva. Mă îndoiesc că un alt  partid îl va primi pe domnul Nicolae, după ce a făcut la noi.

Este adevărat că CTA pare un organism care nu grăbeşte o decizie, dar el a depus această cerere fără să respecte regulile. Deci nu a respectat regulile. Acum regulamentul la CTA şi COA la Bucureşti este acela ca o contestaţie să fie ,,udată” cu 20 de lei sau ceva de genul acesta, o sumă infimă oricum. El nu a udat-o. Omul nu a depus bănişorii respectivi, iar necunoaşterea legii nu scuză criminalul, şi atunci degeaba vine şi la trei luni de la  momentul acela forţează depunerea ei, e inutilă. El nu mai are  calitatea procesuală. Erau trei  acuze la adresa sa, tot felul de prostioare de genul ăsta că nu ştiu ce a făcut, ce nu a făcut, nesemnificative. Mai era una în care era acuzat că ar fi dat presei nu ştiu ce materiale de partid, sentinţe etc, care nu erau esenţiale. Eu nu cred că el are o vinovăţie directă, că el s-a dus şi a dat cu mâna lui documentele, e suficient de inteligent să le dea prin intermediar, de aia poate să jure cu mâna pe biblie că nu el le-a dat. Nu este un element prin care să dai pe cineva afară. Rămâne un singur cap de acuzare important: denigrarea colegilor. Şi pe el te poate da afară. Nu-ţi poţi ataca colegii mereu în presă, nu se face”, a mai spus Frâncu.

DANA NEDESCU