Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Adrian Toader, un politician care bate câmpii

Unul dintre competitorii pentru un loc în Biroul Municipal al PNL, alegeri care au avut loc în data de 22 august a.c., a fost şi Adrian Toader, un ilustru necunoscut până când Emilian Frâncu l-a propulsat în funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii în timpul guvernării liberale. Sincer, nu l-am fi băgat în seamă, numai că o frază din discursul său ne-a făcut să fim atenţi: „Dacă îmi veţi acorda votul o să vă mulţumesc, dacă nu o să rămân în continuare acelaşi liberal din umbră şi voi spune lucrurilor pe nume chiar dacă nu mă vor mai primi televiziunile locale şi în continuare mă voi lupta cu mafia securisto-comunistă care a acaparat România de 20 de ani”. Că trăim într-un stat mafiot, asta am simţit-o cu toţii pe pielea noastră, dar că se luptă Toader pe la televiziuni cu mafia, e de râsul curcilor. Să mori de râs şi alta nu. Ne-am amintit însă că politicianul Toader a fost unul din adepţii fostului preşedinte al României, Emil Constantinescu, care, conform spuselor sale, a fost învins de fosta securitate. Urmând logica, dacă ditamai preşedintele de stat n-a reuşit să înfrângă mafia securisto-comunistă, cum poate oare un biet politician de provincie, care bate câmpii cu graţie, să o facă?

Nedându-şi seama cât de penibil e, Toader a continuat: „Vă spun că m-am simţit şi mă simt singur într-o luptă inegală cu ilegalităţile din judeţul Vâlcea. Sunt foarte puţini colegi liberali care au curajul să o facă. M-am simţit lovit de multe ori de moderatorii emisiunilor de televiziune care de fiecare dată când criticam o activitate sau o stare de fapt din judeţ mi se spunea: dar aveţi consilieri judeţeni şi locali. De ce nu o fac ei?”

Bine-ai venit în club, domnule Toader. Noi, jurnaliştii, facem asta de ani de zile şi nu ne mai plângem. În fiecare emisiune sau ediţie de ziar dezvăluim afaceri oneroase, iar instituţiile statului nu au nicio reacţie.

Toader demagogul

Înarmându-ne cu multă răbdare, l-am ascultat în continuare pe Toader cum aberează: „Stimaţi prieteni, în Vâlcea se fură cu nemiluita. Este un jaf pe banul public. Nimeni nu ia nicio atitudine. Mi se spune de fiecare dată că cei trei consilieri ai noştri nu au nicio putere în faţa maşinii de vot a PDL. De acord, dar vreau să vă spun că este inadmisibil ca atunci când deţii o funcţie publică unde răspunzi sau ar trebui să răspunzi pentru cheltuirea banului public, dacă constaţi că ceva nu este în regulă, tu, ca şi consilier, ai dreptul ca a doua zi după ce s-a votat în consiliu o ilegalitate să ieşi public cu ea, să ţii o conferinţă de presă, fiindcă ai obligaţia să informezi opinia publică”.

Ce frumos, mai că-ţi dau lacrimile când îl asculţi pe Toader. Numai că este atât de multă demagogie în vorbele sale că ţi se apleacă. Dacă ne amintim bine, şi memoria nu ne-a lăsat încă, domnia sa a fost secretar de stat în guvernul Tăriceanu la Ministerul Muncii, pe vremea când PNL-ul era la Putere. Sincer, în acea perioadă nu l-am auzit şi nici nu l-am prea văzut pe Toader. Tăcea ca mortul în păpuşoi când guvernul liberal arunca cu ajutoare sociale în stânga şi în dreapta de au lăsat trezoreria statului goală când au plecat de la guvernare. Nu ne amintim, domnule Toader, să fii făcut atunci vreo conferinţă de presă în care să demascaţi jaful făcut de guvernarea liberală. Nici nu aveaţi cum, doar eraţi în aceeaşi barcă. De aceea, acum vă cerem doar un pic de decenţă. N-o mai faceţi pe incoruptibilul şi pe cinstitul că, zău, nu vă prinde.

Trebuie să recunoaştem că Toader şi-a încheiat discursul apoteotic, în aplauzele audienţei, care sătulă de dizertaţie, a înţeles că singurul mod, în care l-ar putea face pe Adrian Toader să tacă, este să-l aplaude până pleacă de pe scenă. Ceea ce s-a şi întâmplat.

„Lupta noastră este inegală, dar uşor de câştigat. În acest moment, noi nu ne mai luptăm cu PDL-ul. Acesta este un partid căzut. Adversarul nostru este PSD-ul. De aceea vă spun să facem front comun şi dacă veţi fi alături de mine, mi-am luat angajamentul, fiindcă am documente suficient de multe, să facem o dezvăluire a modului cum a fost devalizată economia României de către clanurile pesediste” – a încheiat liberalul.

CODRUŢA ALEXANDRU