Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un nou tip de ITP va fi obligatoriu în România

Oficiile fitosanitare județene din cadrul Autorității Naționale Fitosanitare vor coordona procesul de inspecție a echipamentelor de aplicare a produselor de protecție a plantelor. Inspecția acoperă toate aspectele esențiale pentru a asigura un nivel înalt de siguranță și protecție pentru sănătatea umană și pentru mediu.
Pentru a efectua ITP-ul, fermierii care sunt deținători de echipamente de aplicare a produselor de protecție a plantelor pot depune o cerere la oficiul fitosanitar. Prin intermediul acesteia pot solicita efectuarea inspecției echipamentului pe care-l dețin. Ulterior, Oficiul Fitosanitar va informa Autoritatea Națională Fitosanitară, care va coordona direcționarea centrului mobil de inspecție către județul respectiv.

În cursul zilei de marți, 14 mai 2024, preşedintele Klaus Iohannis a dat undă verde legii care validează Ordonanţa Guvernului 3/2024, ce aduce modificări în legislaţia privind transportul rutier. Astfel, șoferii care dețin vehicule cu viteză redusă, adică cele care au o viteză maximă constructivă de până la 25 km/h, nu vor mai fi obligați să efectueze inspecția tehnică periodică (ITP).
Mai mult, toate autovehiculele care operează în sectorul de închirieri auto, indiferent dacă sunt utilizate pentru transportul în regim de închiriere sau pentru serviciul de închiriere, vor fi supuse inspecției tehnice la fiecare șase luni.