Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Victor Ponta: Traian Băsescu e un fel de şomer de lux şi îi tot plătim ajutorul de şomaj până la anul

Preşedintele României, Traian Băsescu, este catalogat de premierul Ponta drept un şomer de lux căruia statul îi plăteşte ajutorul de şomaj până în 2014. Iresponsabilul vesel, cum i se mai spune premierului Ponta, este supărat că nu a primit aprobarea de a pleca el la Bruxelles, în locul preşedintelui. „Habar n-am ce spune domnul Băsescu, sincer să fiu nici nu ştiu de ce s-a dus la Bruxelles sau în general de ce se duce domnia sa pe unde se duce, că nu ştim la ce ne foloseşte nouă, românilor. E un fel de şomer de lux domnul preşedinte şi îi tot plătim ajutorul de şomaj până la anul”, a afirmat premierul.

Disputa pe tema participării la Consiliul European

Preşedintele Traian Băsescu a făcut o remarcă la adresa premierului Victor Ponta, joi dimineaţa, în cadrul declaraţiei de presa susţinută înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, afirmând că vrea sa le reamintească „celor care cred că viaţa a început odată cu ei” că este unul dintre şefii de stat care au participat la realizarea agendei UE 2020, care include digitalizarea, spunând ca „ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător”.

„Aş face o singură remarcă cu privire la nevoia unor cunoscători în ale digitalizării. Să ştiţi că nu ştiu vreunul dintre şefii de stat sau de guvern care să fie specialişti în economia digitală, toţi sunt oameni politici. Consiliul european nu ia decizii tehnice, acestea sunt luate de consiliile Uniunii Europene. Guvernele cu guvernele, Consiliul European cu oamenii politici. Vreau sa le reamintesc celor care cred că viaţa a început odată cu ei că sunt unul dintre şefii de stat care au contribuit la realizarea agendei în 2020 în care unul dintre pilonii principali este digitalizarea. Ar fi fost păcat să trimitem acolo un începător” a spus preşedintele Traian Băsescu.