Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vicele Romulus Bulacu s-a purtat execrabil cu primarii PDL

ATITUDINI. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, democrat-liberalul Romulus Bulacu, se pregăteşte de bilanţ, iar rezultatul, din păcate pentru el, dar şi pentru partidul care l-a propulsat în această funcţie, este egal cu zero. Un personaj comod şi îngâmfat, Bulacu nu a reuşit niciodată să relaţioneze cu angajaţii Consiliului şi, mai grav, nici măcar cu colegii de partid. Există voci puternice din interiorul PDL, care spun că personajul le dădea cu flit chiar şi primarilor pedelişti, care şi aşa sunt în număr foarte mic.

Romulus Bulacu, deşi activitatea politică şi profesională nu l-au recomandat niciodată, şi-a dorit cu ardoare să fie desemnat, din partea PDL, candidat la fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Acelaşi Bulacu, desprins de realitate, ca de obicei, a candidat, la un moment dat, şi la funcţia de şef al PDL, fiind înfrânt, zdrobitor, de senatorul Dorel Jurcan. Lipsit de susţinerea colegilor de partid, Romulus Bulacu, poftitorul-şef la şefia CJ a rămas pe tuşă, adică exact acolo unde îi era locul. De altfel, am auzit că în sondajul de opinie intern, Bulacu se situa undeva la piciorul broaştei, dovedind că este impopular. Fără doar şi poate, Romulus Bulacu este unul dintre cei mai obscuri politicieni vâlceni. Şi când spunem acest lucru ne referim, în special, la activitatea sa administrativă care lasă de dorit, dar şi la cea politică care este una, fără supărare, de duzină. Deşi nu a reuşit niciodată să iasă în evidenţă din punct de vedere profesional sau politic, Bulacu a ţinut, pentru o vreme, prima pagină a mai multor jurnale vâlcene, atunci când jurnaliştii au aflat că omul, din poziţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, face afaceri pe bani publici cu RAJDP, societate subordonată instituţiei pe care o conduce. Starea de incompatibilitate clară în care s-a aflat a fost îndelung discutată în presa locală, atrăgându-se atenţia opiniei publice că democrat-liberalul nu mai are ce căuta în scaunul de vicepreşedinte. Deşi probele incompatibilităţii sale sunt mai mult decât clare, legal vorbind, prefectul judeţului, un alt personaj total necredibil, a făcut ce a făcut, reuşind să-l scoată basma curată pe Bulacu. De atunci, individul a prins grai şi tot măcăne despre ideile reformatoare pe care le are atunci când vine vorba de PDL şi despre faptul că este susţinut de o droaie de pedelişti din judeţ. Nici nu s-ar fi putut întâmpla altfel, în condiţiile în care prefectul judeţului, Petre Ungureanu, l-a plimbat pe vicele CJ, ca pe sfintele moaşte, pe la mai toate primăriile portocalii din judeţ, sugerându-le ferm să-l voteze în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL. De altfel, aşa cum am mai spus, susţinerea arătată de reprezentantul Guvernului în teritoriu face parte dintr-un plan meschin al lui Ungureanu de a pune mâna pe putere.

Îngâmfatul

Revenind la felul în care s-a purtat cu proprii colegi de partid, trebuie spus că Bulacu s-a crezut, în permanenţă, un soi de satrap, care poate să se comporte oricum vrea el, căci nu poate suporta niciodată vreo sancţiune politică. Aşa s-a şi întâmplat, numai că cei care i-au amendat comportamentul au fost chiar primarii PDL, care văzând că omul este suficient şi are impresia despre el că a pus coada la prună şi rama la tablou, au întrerupt orice formă de dialog cu el. „În ultimii trei ani, nici măcar nu am mai urcat până la etajul III al Consiliului Judeţean, acolo unde este biroul domnului Bulacu. Am luat această hotărâre pentru că mi-a vorbit, în câteva rânduri, extrem de urât, jignindu-mă chiar, deşi eram colegi de partid. Nu am înţeles atitudinea dumnealui, mai ales că, şi aşa, eram doar 13 primari şi ar fi trebuit ca vicele Bulacu să aibă grijă de ei. Din punctul meu de vedere, acest partid, la Vâlcea, s-a distrus din interior. De aceea, sunt acum unde sunt. Pentru mine aceşti oameni, cu domnul Romulus Bulacu în frunte, au fost o teribilă dezamăgire politică şi mă felicit că am plecat din acest partid”, ne-a spus un primar vâlcean, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU