Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Frâncu minte și pe Facebook

DIPSERARE. Senatorul liberal Emilian Frâncu, candidatul PNL la Primăria Râmnicului, este cunoscut opiniei publice ca fiind un „Facebook-addicted”. El a dezvoltat o adevărată obsesie în a ţine conversaţii lungi şi plictisitoare pe FB, încercând din toate puterile să mai câştige un dram de popularitate, capitol la care este extrem de deficitar. Mai mult, „Măndelul”, din disperare de cauză, a început să ducă, în spaţiul virtual, o campanie electorală deşănţată. Pe wall-ul său, pe fond negru, dorind să dea senzaţia de sinistru, el cheamă, la vot, cetăţenii în data de 10 iunie. Nu de puţine ori am scris, că multe dintre postările sale sunt de-a dreptul hilare, uşor patetice. De curând, însă, politicianul a trimis, întregii sale liste de prieteni un mesaj prin care explică ce anume l-a motivat să candideze la Primăria Râmnicului, dar şi care sunt proiectele sale pentru Râmnic în cazul în care va ajunge edil.

Conştientizând că nu are nicio şansă de reuşită în faţa primarului în exerciţiu, Romeo Rădulescu, senatorul Emilian Frâncu a început, din nou, în stilu-i caracteristic să posteze, pe pagina personală de Facebook sondaje mincinoase. Încercând să inducă opinia publică în eroare, parlamentarul susţine că, potrivit unui sondaj de opinie, a cărui sursă nu o menţionează, aşa cum ar fi fost normal, ar avea, în preferinţele alegătorilor 44,3%, în timp ce contracandidatul său, democrat-liberalul Romeo Rădulescu este cotat la doar 29,6%. În realitate, procentul de peste 40% este în favoarea primarului în exerciţiu, în timp ce Frâncu nu sare de 25.  Aceasta este realitate, iar în sprijinul celor susţinute de noi vin rezultatele mai multor studii sociologice, din ultima perioadă, care-l dau favorit pe edilul Romeo Rădulescu. Ceea ce încearcă să facă Emilian Frâncu miroase a disperare pură şi, deja, alegătorii şi-au dat seama că senatorul, de la începutul campaniei, nu a făcut altceva decât să le vândă tot felul de gogoşi care miros a rânced. Mai trebuie amintit că Emilian Frâncu are, pe FB, nu mai puţin de 373 de poze, totalizând 86 de albume. Numărul este de-a dreptul impresionant având în vedere că nici cei mai mari fani ai FB nu au atins performanţe de acest gen, limitându-se, totuşi, la un număr mai mic de albume. Multe dintre fotografiile publicate de preşedintele organizaţiei locale a PNL îl înfăţişează pe Emilian Frâncu în multiplele sale periple prin mai toate colţurile lumii, majoritatea dintre ele plătite din bani publici.

Frâncu şi-a început campania în urmă cu luni de zile

Parlamentarul Emilian Frâncu este un personaj mai mult decât bizar în peisajul politic local. În urmă cu vreo câteva luni, când nici nu se prea lua în calcul o eventuală candidatură a sa la Primăria Râmnicului, Frâncu şi-a început, deloc timid, campania pentru funcţia de edil al oraşului, împărţind pliante în care apărea alături de preşedintele partidului, Crin Antonescu, directorul OLTCHIM, Constantin Roibu şi ÎPS Gherasim. Întrebat cum şi-a permis să trimită la tipar respectivele pliante, fără a avea măcar acceptul personalităţilor de care aminteam, Emilian Frâncu, cu o dezinvoltură care şochează, de-a dreptul, a declarat că nu are nevoie de acordul nimănui pentru a-şi face imagine. Iată ce declara, pe atunci, liberalul cu o suficienţă ce-i va dăuna teribil în cariera sa politică.    „Nu am nevoie de acceptul nimănui. Orice poză care se face în spaţiul public poate fi publicată. Eu am avut în activitatea mea două priorităţi: în primul rând ca Vâlcea să se dezvolte, şi am făcut acest lucru, zic eu, destul de bine, aducând fonduri multe şi m-am ocupat şi de Oltchim să primească bani şi doi, am sprijinit spiritualitatea vâlceană. Consider că sunt doi piloni pe care proiectul «Casa Noastră» poate să stea. Din punctul meu de vedere, domnul Roibu reprezintă mediul de afaceri, iar ÎPS Gherasim reprezintă tradiţia, spiritualitatea vâlceană. Aşa cum nu am cerut voie nimănui să mă implic în dezvoltarea acestor două componente, nu trebuie să cer voie nimănui să pun pe un pliant care dezvoltă o idee, un proiect, care nu are nimic politic. Faptul că mă vedeţi într-o poză cu Crin Antonescu, asta nu are niciun fel de semnificaţie politică. Ăstea sunt gogoriţe inventate de rău-voitori. Eu am această viziune a Râmnicului de peste 20 de ani. În consecinţă, nu am nevoie să cer acceptul nimănui să public o poză”, susţinea Emilian Frâncu. Între timp, proiectul „Râmnicul- Casa Noastră”, credem noi, a fost abandonat, căci nu am mai auzit nimic despre el, semn că nu a fost altceva decât o găselniţă electorală a senatorului.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU