Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Turnătoarea lui Băsescu

• Anuţa Handolescu corespondează pe mail cu preşedintele Băsescu

PREVIZIUNI. Orologiul de la Cotroceni bate în defavoarea premierului Emil Boc şi a ministrului Adriean Videanu, cei doi oficiali pedelişti care au promis marea cu sarea electoratului râmnicean în primăvara acestui an, în timpul campaniei pentru alegerile de la Primăria Râmnicului. Fostul prefect Anuţa Handolescu susţine scenariul preşedintelui Traian Băsescu şi-i trimite la dracu pe cei doi foşti colegi de partid care au minţit cu neruşinare şi fără remuşcări o populaţie care sărăceşte pe zi ce trece. În timp ce Boc încasează la scatoalce, fostul prefect de Vâlcea ia pulsul săracilor din sudul ţării şi-i raporatează preşedintelui ţării starea de sărăcie a acestora, pe mail. Concluzia este una singură: preşedintele ştie că ţăranii mor de foame pe glia arsă de soare şi va rezolva problema prin decapitarea premierului şi a miliardarilor din fruntea ministerelor.

Anuţa Handolescu, fostul prefect de Vâlcea, îşi acuză foştii colegi de incompetenţă şi-i trimite acolo unde temperaturile depăşesc suta de grade, adică la dracu. Nu acelaşi lucru spune şi despre preşedintele iubit, pe care-l consideră mai pur decât Albă ca Zăpada, chiar dacă ,,piticii” din fruntea ministerelor  fac parte din cercul lui de prieteni, intimi.

,,De ceva timp mi s-a pus pata pe câteva personalităţi din sfera actualei puteri care s-au tot perindat şi prin judeţul Vâlcea şi  spuneau ce e că grozav nu intrăm noi în criză, că economia duduie şi că totul e OK. Acum vin şi spun că trebuie să facă reduceri de personal,  salarii şi pensii. Au trecut foarte multe persoane prin acest oraş care ne-au luminat că noi nu vom avea nicio problemă, în condiţiile în care după forumul G8 de la Tokio marile puteri au atenţionat asupra celor trei mari crize ce vor veni: criza imobiliară, financiară şi bancară, plus alte două crize care nu au apărut încă: criza materiei prime şi a materialelor şi criza alimentară. De aceea, eu nu mai cred decât în propriile previziuni bazate pe analizele financiare din presa de profil. Nu mai am încredere nici în aşa zisa economisire a banilor, pentru că nicio monedă nu mai e sigură. Ar trebui să ne guvernăm după principul ,,Trăieşte clipa”, dacă actualii guvernanţi duc o politică care se pliază perfect pe formula ,,Scapă cine poate”. Guvernanţii ar trebui să vină în faţa populaţiei şi să spună că această criză nu se termină nici peste 6 luni, nici peste un an. A minţi populaţia, prin a spune că în 2011 va veni o creştere economică este un act de inconştienţă. Mă uit la unii, care vin şi-mi spun că nu ştiau că vine criza şi–mi vine să le spun să se ducă la dracu. De doi ani le spun actualilor politicieni că suntem în criză şi ei îmi spun mie despre criză şi cauzele ei cu greu mă abţin să le spun să se uite  în oglindă”, spunea fostul prefect de Vâlcea.

Dare de seamă pe mail

Şi dacă colegii din prima linie figurează deja pe lista sacrificaţilor, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Anuţa Handolescu care poartă o corespondenţă  permanentă cu preşedintele Traian Băsescu.

,,Situaţia nu se va îmbunătăţi în viitor, va fi din ce în ce mai greu. Eu bat foarte mult sudul ţării, am văzut ce se întâmplă cu oamenii din aceste sate, este foarte multă sărăcie şi foarte multă disperare. Vorbesc cu oamenii şi ştiu cât de disperaţi sunt, pentru că mă întreabă când va trece criza. Trebuie să li se spună oamenilor că această criză nu se termină repede. Eu port o corespondenţă aproape permanentă cu preşedintele  Traian Băsescu, cu cei doi consilieri ai săi,  în care-l informez despre problemele oamenilor din zonele respective, şi primesc de fiecare dată răspuns de la Instituţia prezidenţială. Cred că în România trebuie introdus impozitul pe venitul global pentru a scoate la lumină averile”. În prezent, Anuţa Handolescu, deşi marginalizată de foştii săi de colegi de partid,  este singura care are o relaţie de amiciţie cu liderul de facto al partidului, preşedintele Traian Băsescu, ceilalţi membri ai organizaţiei PDL Vâlcea nereuşind să intre nici măcar în graţiile  miniştrilor PDL.

Băsescu nu trebuia să i se substituie lui  Boc

Concluzia este una singură: actualul guvern trebuie să plece, în special premierul Emil Boc şi ministrul Adriean Videanu, cei doi oficiali care au bătut judeţul la alegerile parţiale pentru  Primăria Râmnicului, când au asigurat populaţia judeţului că situaţia este sub control, iar criza departe.

Preşedintele Traian Băsescu are partea lui de  vină, una foarte mică: că şi-a asumat rolul de sol al Guvernului Boc. Anuţa Handolescu îi reproşează lui Traian Băsescu că şi-a asumat atribuţiile premierului în detrimentul propriilor prerogative.

,,Singura atitudine care m-a deranjat a fost faptul că a ieşit şi a transmis măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc provocând o isterie fantastică în rândul populaţiei. Acest mesaj trebuia transmis de premierul Emil Boc sau guvernatorul Mugur Isărescu. Preşedintele trebuia să iasă şi să calmeze populaţia, nu să o arunce în disperare. Românii trec acum printr-o cruntă stare de stres şi nu el trebuia să anunţe populaţia că va sărăci şi mai mult. El trebuia să vină şi să anunţe că ţara este în criză, dar că există măsuri de redresare în timp, fără a da un termen limită, pentru că este imposibil de dat”, a conchis Anuţa Handolescu, subliniind faptul că Băsescu a avut o scuză atunci când a minţit despre situaţia reală a României: ,,El a avut o scuză. Candida la preşedinţie”.

•Dana NEDESCU