Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TUPEU: Păsat nu se lasă dus de la Consiliul Județean Vâlcea

Curtea de Apel Pitești a respins recursul Consiliului Județean Vâlcea în privința hotărârilor de numire în poziții de conducere ale liberalilor Gheorghe Păsat și Romulus Bulacu, în mod definitiv și irevocabil.

Decizia instanței vine într-un moment crucial pentru viața politică din Vâlcea, mai ales că deja actorii importanți sunt băgați până în gât în pre-campania electorală, iar PSD și PNL se bat în localități pe candidații cu cele mai mari șane de reușită la alegerile locale.

Șubrezindu-se poziția INTERIMARĂ a lui Ghheorghe Păsat la conducerea Consiliului Județean Vâlcea, competiția electorală devine cel puțin una interesantă.

Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Consiliului Județean Vâlcea, explică decizia instanței de la Pitești, susținând că cele trei hotărâri luate în discuție au fost anulate prin aprobarea altora.

”Până în prezent conducerea Consiliului Județean Vâlcea nu a fost asigurată în baza celor trei Hotărâri atacate de Prefect, întrucât prin Hotărârile nr. 2, 3 și 4 din 06.01.2015 CJV a luat act de încetarea prin demisie a mandatelor de vicepreședinte, de vicepreședinte cu atribuții de Președinte și de consilier județean delegat să îndeplinească temporar atribuțiile vicepreședintelui. Ulterior, prin Hotărârile nr. 8, 9 și 10 din 06.01.2015 au fost aleși în funcțiile respective Gheorghe Păsat și Romulus Bulacu.

În consecință, aceștia își exercită mandatele legal în baza Hotărârilor CJV nr. 8, 9 și 10 din 06.01.2015 care nu au mai fost atacate de Prefectul Județului Vâlcea la Instanța de contencios administrativ.

Considerăm că situația aceasta a fost creată de Prefectul Județului Vâlcea care, înaintea adoptării Hotărârilor a fost consultat și a transmis consilierilor județeni adresa nr. 17110/18.12.2014 cu următorul punct de vedere: “(…) în opinia noastră, în acest caz nu este vorba de un interes personal patrimonial al consilierului județean propus pentru această funcție, întrucât alegerea se face în scopul asigurării bunei funcționări a autorității administrației publice județene. (…) consilierul județean poate vota, întrucât nu sunt încălcate prevederile art. 98 coroborat cu 46 alin.1 din Legea nr. 215/2001”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Vâlcea.