Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Tandemul GUTĂU – BUICAN, DEVASTATOR pentru adversarii politici

foto Vocea ValciiFostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, susţine că nu îl va urma pe senatorul Dan Niţu la ALDE, chiar dacă este un om de dreapta. Gutău rămâne fidel înţelegerii verbale pe care o are cu deputatul Cristian Buican, chiar dacă de la vârful PNL s-a dat semnalul că Gutău este persona non-grata.

Chiar dacă prin plecarea senatorului Niţu, lucrurile se mai echilibrează la Consiliul Judeţean Vâlcea, Gutău spune că este important să se vadă şi câţi primari îl vor urma pe senatorul liberal.

În ceea ce priveşte partidul politic către care se va îndrepta, el şi echipa lui, Mircia Gutău a spus că doreşte să se mai gândească şi că o decizie definitivă va lua la sfârşitul lunii martie.

„Până la sfârşitul lunii martie voi lua o decizie politică, însă ştiţi că la alegerile locale se votează omul şi nu partidul, aşa că aceste mişcări în rândul partidelor contează prea puţin.

Am spus că voi candida de la un partid mic.

Am avut o înţelegere verbală cu domnul Buican. Eu sunt omul care îmi respect toate promisiunile. Sunt un om de dreapta şi este o certitudine clară că voi candida la alegerile din 5 iunie 2016 şi sunt convins şi că voi câştiga alegerile, indiferent din partea cărui partid voi candida”, a precizat fostul edil.

Întrebat dacă se poate vorbi despre un tandem Gutău – Buican, fostul edil din Râmnicu Vâlcea a răspuns afirmativ, ba, mai mult, s-a arătat încrezător atât în şansa sa de a câştiga municipiul, cât şi în şansa lui Buican de a deveni şeful judeţului.

„Am o înţelegere de respect reciproc, cred în continuare că domnul Buican va deveni preşedintele CJ Vâlcea, are forţa necesară, este un altfel de politician. Eu cred că Buican la CJ şi Gutău la Primăria Râmnicu Vâlcea vom face foarte multe lucruri bune şi în primul rând ne vom zbate amândoi să atragem investitori”, a mai spus Gutău.

Gutău pune umărul şi la Consiliul Judeţean

Planul politic al lui Gutău este unul simplu, iar acesta a vorbit deschis despre opţiunile sale. Mircia Gutău doreşte să obţină cel puţin 7 consilieri locali la Râmnicu Vâlcea şi minimum 3 la judeţ, pentru a-l ajuta pe Buican să obţină majoritatea la Consiliul Judeţean.

„Am spus aşa: eu voi candida din partea unui partid mic, iar dacă câştig primăria şi cu siguranţa aşa se va întâmpla, automat vom lua cel puţin 3 consilieri judeţeni. Eu cred că certitudine că niciunul dintre partide nu va reuşi să obţină o majoritate absolută în CJ, adică jumătate plus unu, chiar dacă PNL are prima şansă.

În aceste condiţii un partid mic cu trei consilieri judeţeni va înclina balanţa în stânga sau în dreapta. Prima mea opţiune, ca om de dreapta, va fi să merg pe partea dreaptă”, a mai precizat Mircia Gutău.

În ceea ce priveşte zvonurile vehiculate că PNL merge pe mâna unui candidat slab, marionetă, pentru a-i lăsa cale liberă lui Gutău la Primăria Râmnicului, acesta a comentat că nu are nevoie de nici un ajutor, fiind perfect capabil să câştige aceste alegeri şi singur.

„Nu am nevoie de blaturi. Nu am nevoie de candidaţi marionetă. Îmi doresc foarte mult ca PNL şi PSD să scoată candidaţi de calibru în această competiţie. Vreau să am cu cine să mă bat. În momentul de faţă, la ceea ce se vehiculează sunt oameni care pleacă din start cu şansa a treia”, a comentat Gutău.