Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENŢIE! Stadionul Zăvoi din RÂMNICU VÂLCEA ar putea fi dărâmat

Mircia Gutău este decis ca în cazul în care va câştiga un nou mandat de primar în municipiul Râmnicu Vâlcea să acorde o atenţie specială sportului, mai ales a spaţiilor unde se desfăşoară sporturile.

În cadrul unei emisiuni la televiziunea Vâlcea 1, Mircia Gutău a vorbit, în premieră, despre posibilitatea de a dărâma actualul stadion municipal şi a construi un altul nou, cu bani de la Uniunea Europeană. Fostul primar al municipiului RâmnicuVâlcea susţine că prin dărâmarea stadionului, parcul Zăvoi s-ar putea lărgi considerabil.

„Ca obiectiv am şi sprijinirea echipei de fotbal, însă nu vreau să înţeleagă cineva că vreau să iau echipa de fotbal la Primărie. Municipiul nu poate susţine şi handbalul şi fotbalul.

Am vorbit cu foarte mulţi oameni, m-am consultat cu ei şi aceştia mi-au spus că ar fi bine să atragem fonduri europene pentru a construi un nou stadion, cu 7 – 8.000 de locuri, exista chiar varianta să fie construit acolo unde este acum fostul stadion Oltchim.

Actualul stadion trebuie demolat. Ne-ar costa mult mai multe miliarde ca să-l repari. Prin demolarea lui, poţi extinde parcul şi să facem un parc într-adevăr modern”, a spus Mircia Gutău.

Candidatul la Primăria Râmnicu Vâlcea a spus că i-a în serios posibilitatea a de a dărâma actualul stadion, ale cărei reparaţii au devenit extrem de costisitoare.

„Cu siguranţă, da. Dacă voi reuşi să obţinem fonduri de UE pentru a face un stadion nou, o să dărâm stadionul din Zăvoi. Să nu-şi imagineze cineva un stadion de 60.000 de locuri. Acesta nou va avea maximum 10.000 de locuri. Cel vechi va fi demolat, iar zona va fi igienizată”, a mai adăugat Mircia Gutău.