Acasă Politică Sondaj CSCI: PNL a trecut în faţa PSD la intenţii de vot

Sondaj CSCI: PNL a trecut în faţa PSD la intenţii de vot

Un sondaj CSCI relevă că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, noul PNL ar câştiga scrutinul, urmat la mică distanţă de Alianţa PSD-UNPR-PC. Personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere este preşedintele Klaus Iohannis, trei sferturi dintre aceştia având multă şi foarte multă încredere în şeful statului. Iohannis este urmat primarul capitalei, Sorin Oprescu, cu 43 de procente.

Pe locul 3, cu 40 de procente, e premierul Victor Ponta. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se bucură de încrederea a 35% dintre români, în timp ce în copreşedinţii noului PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au încredere 19, respectiv 14 la sută dintre cei chestionaţi.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, noul PNL ar aduna cele mai multe voturi, 39%, urmat la o distanţă mică, de două procente, de Alianţa PSD-UNPR-PC.

Sondajul CSCI arată că Partidul Liberal Reformator, condus de Călin Popescu Tăriceanu, ar obţine 6 la sută, urmat de UDMR, cu 5 procente.

Noul partid înfiinţat de Monica Macovei ar câştiga 3 la sută din voturi, în timp ce Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Poporului-Dan Diaconescu ar avea 2 la sută.

Sondajul CSCI a fost realizat telefonic, în perioada 24 – 28 martie 2015, pe un eşantion de 1.073 persoane, iar marja de eroare este de plus/minus 3,1%.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.