Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gigantul indian Wipro, AFACERI DE MILIOANE DE EURO la VÂLCEA

Gigantul indian Wipro, cu afaceri de 8,3 mld. dolari şi peste 145.000 de salariaţi, a investit 5 milioane de euro în extinderea unei fabrici de cilindri hidraulici pe care grupul a preluat-o în februarie 2013 la Râmnicu Vâlcea, anunţă ziarulfinanciar.ro.

La începutul anului 2013 Wipro Infrastructure En­gine­ering, o companie de producţie din grupul controlat de mi­liar­da­rul indian Azim Premji, prelua producătorul de pom­pe şi com­presoare Hervil din Râmnicu Vâlcea de la omul de afa­ceri Luigi Pepenel Gheorghe, care deţinea peste 95% din acţiuni.

Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar a marcat intrarea grupului indian şi în producţie pe piaţa locală, în con­diţiile în care până la acea dată Wipro fusese activ doar prin divizia de tehnologie, IT şi outsourcing – cea mai impor­tantă din grup – cu peste 700 de salariaţi în România, potrivit celor mai recente informaţii. De altfel, businessul de bază al Wipro este cel din IT, divizia Wipro Infrastructure Engineering având în jur de 1.700 de salariaţi, dintre care 185 în România.