Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

SENATORUL NIŢU: Nişte intoxicări! ALDE Vâlcea, partid mic, orgolii mari

Foto: Vocea ValciiPartid mic, orgolii mari. Cam aşa s-ar putea descrie în câteva cuvinte situaţia explozivă din interiorul ALDE Vâlcea. Vizita lui Tăriceanu şi a lui Constantin la Vâlcea a fost amânată pentru o dată ulterioară. Luptele intestine din ALDE au făcut ca liderii de la centru să dea nervoşi din mâini şi să aştepte să se mai liniştească apele şi, eventual, senatorul Niţu, să reuşească, de unul singur, să-şi consolideze poziţia de lider.

Elucubraţiile şi îmbârligăturile unora ca primarul din Boişoara, Nicu Gheorghe, cum că poziţia de lider a senatorului Niţu este contestată de unii peciştii cu ştate vechi în partid sunt total lipsite de temei justificat, din cel puţin 2 motive.

În primul rând, Relaţiile dintre senatorul Niţu şi omul de afaceri Florescu sunt dintre cele mai bune. Doru Florescu este prieten de familie cu Dan Niţu… Nu avea cum să se ducă la Bucureşti să-l dea la o parte şi în nici un caz Florescu nu susţinea PSD-ul, după povestea cu salubritatea.

În al doilea rând, tatăl Loredanei, Dumitru Drăgănescu, este în relaţii foarte bune cu fostul primar Constantin Niţu de la Horezu, actualmente candidat ALDE la primăria Horezu. Dumitru Drăgănescu este cel care l-a adus pe Niţu la ALDE Vâlcea şi fac echipă, a şi renunţat pentru funcţia de preşedinte în favoarea lui Niţu. Ei sunt prieteni foarte buni. De altfel, naşul lui Drăgănescu, Gery a vrut să vină la ALDE, iar el l-a susţinut în continuare pe Niţu.

Senatorul Dan Niţu, preşedintele ALDE Vâlcea, susţine că este lider de drept al ALDE Vâlcea, fiind statutat faptul că în momentul în care un parlamentar aderă la ALDE, el devine de drept, preşedintele organizaţiei judeţene, de unde provine. „ALDE Vâlcea este în plin proces de construcţie, e firesc să apară şi apară şi astfel de chestiuni. Nimic din ce s-a propagat în spaţiul public în ultimele zile nu este adevărat. Sunt intoxicări. Atât domnul Tăriceanu, cât şi domnul Constantin vor veni la Vâlcea, când timpul le va permite”, ne-a declarat senatorul Dan Niţu.