Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Cotescu se interesează despre cardul naţional de asigurări de sănătate

Cardul naţional de asigurări de sănătate ar fi trebuit să intre în folosinţă cu data de 1 ianuarie 2013. Acest lucru nu s-a întâmplat, apariţia cardurilor amânându-se până la o dată incertă. Senatorul PNL, Adrănel Cotescu l-a interpelat pe ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, aşteptând răspuns la câteva întrebări cum ar fi care sunt avantajele utilizării cardurilor de sanatate? Câte carduri de sănătate au fost tipărite în cursul anului 2013? Care este calendarul estimativ al implementării acestui proiect, din punct de vedere al finalizării tipăririi şi ulterior, al distribuirii? Ce fel de demersuri s-au făcut până în prezent pentru ca distribuirea să se facă prin intermediul Poştei Române?

„Potrivit art. 2 din HG 900/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX „Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate” din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate de către asiguraţi şi furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale urma să se facă începând cu 1 ianuarie 2013.

Ulterior, acest moment a fost amânat, preşedintele CNAS, Cristian Buşoi anunţând că distribuţia cardurilor ar putea începe în prima parte a anului 2014, pe măsură ce sunt tipărite de Imprimeria Naţională” – se arată în interpelare.