Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Bogdan Matei îl contrazice pe ministrul Predoiu: Dacă am fi fost în spatele lui Cherecheș, nu ar mai fi reușit să treacă granița din România”


Senatorul PSD de Vâlcea, Bogdan Constantin Matei, prezent în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, l-a contrazis pe ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. Bogdan Matei este de părere că “dacă am fi fost în spatele lui, acesta nu ar mai fi reușit să treacă granița din România”.

“E greu de crezut un astfel de scenariu, că poliția din Budapesta a fost în spatele domnului Cherecheș. Dacă am fi fost în spatele domnului Cherecheș, acesta nu ar mai fi reușit să treacă nici granița din România spre Ungaria, iar acesta n-ar mai fi reușit să-și facă nicio comandă, de pe nicio terasă a niciunui hotel. Mai mult de atât, n-ar fi putut să aibă atât de mulți bani cash la domnia sa.

3.000 EUR, știm noi, că 1400 i-a plătit cash. Eu mă gândesc că a avut destul de multe provizii, pentru că n-ai cum să pleci la un drum așa de lung, fără să n-ai cash, pentru că domnia sa n-ar fi putut să utilizeze niciun fel de bancomat, pentru că se presupune că l-ar fi depistat imediat. Deși domnia sa, spunând așa, între ghilimele, a lucrat foarte prost cu această fugă, adică, și-a programat-o, ca să zic așa, foarte prost. Din această perspectivă, mai ales din imagini, a mai și ieșit foarte șifonat din toată povestea asta.

Așadar, din punctul meu de vedere, cred cu tărie că nu a fost urmărit de către autoritățile locale sau de către autoritățile românești în colaborare cu alte autorități de prin alte state, Ungaria sau Germania, ci simplul fapt ca a funcționat acest model de cooperare, când vorbim, totuși, de infractori dați în urmărire generală și știm foarte bine că este o procedură la vedere, corectă, pe bază de parteneriat între cele 2 și aici a fost, bineînțeles, mizând și pe greșelile repetate ale domnului Cherecheș.

Eu, unul, ca cetățean, mă bucur foarte mult că a greșit atât de mult încât, iată, că îl putem aduce în țară, dar mai avem alte cazuri unde, din păcate, n-au greșit și nu sunt în țară la noi și sunt acolo unde i-ați prezentat dumneavoastră, în Italia.

Eu mă gândesc că doar cu mafioții poți să lucrezi, să ai buletine false, să ai pașapoarte false, să ai tot felul, excluzând acel buletin cu rezidență, care e unul egal, toată lumea îl poate obține” a transmis senatorul Bogdan Constantin Matei.