Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senator Romulus Bulacu: „Poşta Română a pierdut teren în faţa companiilor private”

În cadrul şedinţei Senatului de luni, 19 martie a.c., senatorul de Vâlcea – Romulus Bulacu a adresat o întrebare ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în legătură cu reorganizarea şi relansarea companiei Poşta Română.

„Compania Națională Poșta Română se află într-un declin continuu, de la an la an. În ciuda unei infrastructuri competitive de care a beneficiat, rețea de distribuție și personal calificat, Poșta Română a pierdut teren în fața companiilor private. Sistemul informatic învechit şi plin de erori, sedii degradate, cozi nejustificate şi birocraţia excesivă au alungat clienţii.
În luna februarie a fost declanșată procedura de capitalizare a Poștei Române, prin adoptarea Hotărârii privind participarea statului român la majorarea capitalului social al companiei, cu suma de 170.000.000 lei.

Având în vedere cele menționate, domnule ministru, cu autoritatea de care dispuneți, vă rog să-mi comunicați, care este planul Ministerului Comunicațiilor, privind reorganizarea și relansarea Companiei Naționale Poșta Română și care sunt principalele obiective pe care le-ați stabilit pe termen scurt și mediu?” a întrebat senatorul Romulus Bulacu.