Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ŞTEFAN PRALĂ: Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la ABA Olt

Prefectul Florian Marin şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, au participat marți, 22 martie 2018, la ședința Comitetului de Bazin Olt, desfășurată la sediul Administrației Bazinale de Apă Olt din Râmnicu Vâlcea, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, aniversată anual în data 22 martie. Noul director al ABA Olt, economistul Ştefan Prală a prezentat în linii mari preocupările şi problemele cu care se ocupă instituţia pe care o conduce.

Şedința Comitetului de Bazin Olt a reunit reprezentanții Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prefecturilor, primăriilor, consiliilor judeţene şi agenţilor economici din bazinul hidrografic Olt.

În cadrul ședinței, s-au prezentat membrilor Comitetului, dar și invitaților participanți mesajele transmise de doamnului Ioan Deneş , ministrul Apelor și Pădurilor, dar și de domnul Victor Sandu, directorul general al Administrației Naționale ”Apele Române”. De asemenea, s-au punctat cele mai importante evenimente desfășurate pe întreg mapamondul menite a celebra Ziua Mondială a Apei.

Totodată, s-au adus în atenție principalele activități desfășurate în Bazinul hidrografic Olt care au în centrul atenției apa potabilă și apa uzată, printre care și cele vizează județul Vâlcea.

S-a discutat şi despre contracararea efectelor inundaţiilor pe râul Olt, dar şi despre tonele de PET-uri aruncate în albiile râurilor, directorul Ştefan Prală răspunzând întrebărilor invitaţiilor punctual şi cu mult tact.