Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Scenarii de COŞMAR pentru Vâlcea: MATEMATICA îşi face de cap cu profesorul BUICAN

Nici la şedinţa extraordinară din data de 17 decembrie a.c. nu s-a putut alege un preşedinte interimar. Liberalii, în frunte cu Cristian Buican, continuă să-şi bată joc de un judeţ întreg. De această dată, oamenii lui Iohannis de la Vâlcea au ales să nu se prezinte la şedinţă. Au venit doar Bogdan Pistol şi Alina Lupu. Se ştie ce s-a întâmplat la şedinţă, doi dintre independenţi au trădat, iar Pistol a pierdut la vot. Cum acesta a obţinut doar 15 voturi, propunerea a picat deoarece erau necesare 17 voturi. O nouă şedinţă va avea loc joi, 18 decembrie a.c., tot la ora 10:00.
De aici, imaginaţia fiecărui individ, care se pricepe cât de cât la politică, începe să zburde. În ultima perioadă, Buican a dovedit că este un politician lipsit de scrupule, capabil de orice, chiar de a călca pe cadavre pentru a-şi atinge obiectivul.

Demisii la PNL: Lupu şi Militaru au părăsit CJ-ul

În tabăra liberalilor au început să curgă demisiile. Prima care a făcut acest gest de onoare este Claudia Militaru, consilier liberal. Deşi nu s-a prezentat la şedinţa de miercuri, Militaru şi-a depus demisia la registratura Consiliul Judeţean în dimineaţa zilei de 17 decembrie. De asemenea, Alina Lupu a ales să renunţe la calitatea de consilier judeţean, dar după şedinţă, anunţând public că va demisiona, scârbită de îmbârligăturile politice din ultimul timp. Cu toate acestea, cele două doamne rămân consilieri judeţeni cu drept de vot, până la întrunirea unei şedinţe ordinare de Consiliu Judeţean. Cel puţin asta susţine secretarul judeţului, Constantin Dirinea: „Consilierul poate să renunţe la calitatea de ales judeţean, însă conform legii 393, Consiliul Judeţean ia act de demisie în prima şedinţă ordinară şi declară vacant mandatul. Până atunci, celor două nu le-a încetat calitatea de consilier judeţean şi dacă se prezintă joi, 18 decembrie la şedinţă, pot vota”.

Buican i-a mandatat pe Păsat şi Bulacu să negocieze individual cu aleşii PSD

Şi la PNL au avut loc frământări majore, la orele 14: 30, având loc o şedinţă la care au participat toţi cei 16 consilieri PNL. În cadrul acestei întâlniri intime, liderul Cristian Buican şi-a mai arătat încă o dată măiestria în arta încocleţirilor politice şi l-a desemnat pe Gheorghe Păsat drept candidatul PNL pentru preşedinte interimar al CJ. Ne aducem aminte ce spunea Păsat despre grupurile de interese mafiote din PNL nu mai departe de acum câteva zile. Când se auzea că Buican îl va susţine pe Adam Jinaru pentru preşedinte interimar, Păsat i-a acuzat voalat în plină şedinţă de CJ: „Vreau să fac o precizare, consider eu, foarte importantă: niciodată nu voi accepta să fiu o marionetă şi să reprezint interesele unor grupuri de interese de tip mafiot, grupuri care mişună prin zona noastră” a spus Păsat.
Buican a ales să-i închidă gura şi să-i ofere postul mult râvnit. În privinţa colegilor de la PDL, treaba a fost mult mai simplă pentru EL LIDERO MAXIMO. „I-a făcut Buican ca la nufărul pe democrat liberali. Bulacu este candidatul pentru vicepreşedinte” ne-au spus surse din interiorul PNL. La final, El Lidero Buican i-a mandatat pe Păsat şi pe Bulacu să negocieze personal cu consilierii PSD. Dacă nu ar fi atât de tragic, mai că ne-ar smulge un zâmbet.

Majoritate de 17 consilieri

Orice candidat pentru interimatul de la Consiliu Judeţean are nevoie de 17 voturi, altfel pică. Aşadar, atât PNL, cât şi PSD au nevoie de voturi unii de la alţii. În acest moment structura de la CJ este următoarea: 12 consilieri PSD, 16 consilieri PNL (inclusiv demisionarele Militaru şi Lupu, dar şi Bogdan Pistol). Aşadar, candidatul PNL, Păsat teoretic se poate baza pe cele 16 voturi ale PNL, dar şi cel puţin două de la independenţi, ceea ce i-ar oferi o victorie facilă cu 18 voturi. În realitate, lucrurile nu stau deloc aşa. Cele două demisionare e posibil să nu vină, să se abţină de la vot, sau, mai mult, să voteze candidatul PSD. În plan concret, Păsat poate controla doar 14 voturi de la PNL şi încă două de la Grigore şi Filip, dacă ne gândim că miercuri aceştia au votat împotriva lui Bogdan Pistol. Cel de-al treilea independent, Tiberiu Georgescu, ar putea fi convins de tabăra PSD. Aşadar, 16 voturi nu sunt suficiente pentru ca Gheorghe Păsat să-şi vadă realizat visul de o viaţă: acela de a conduce CJ Vâlcea. Nu vrem să-i spulberăm iluziile lui Gheorghe Păsat, însă surse din PNL dau ca certe nişte scenarii, de ţi se face părul măciucă în cap. Se pare că Păsat este doar o variantă temporară de 2 – 3 luni, după care, primarul de la Băbeni, Ion Bîzîc, ar urma să renunţe la mandatul de primar la Băbeni şi să devină preşedinte interimar. Buicănismele acestea nici măcar copiii de 5 de ani nu le cred.
Situaţia este similară şi în tabăra PSD. Aceştia au 12 voturi, plus trei de la independenţi, ar fi 15 şi ar mai avea nevoie de 2 voturi, care pot veni doar din tabăra PNL. Noaptea e un sfetnic bun…

BLOCAJUL continuă

Orice variantă ar alege, blocajul continuă. Singura variantă legală, în acest moment, este alegerea lui Dumitru Persu în calitatea de preşedinte interimar. Potrivit articolului 72 alin. 1 din legea 215/2001 cu modificările şi completările ulterioare, în caz de vacanţă a funcţie de preşedinte al CJ Vâlcea, precum şi în caz de suspendare din funcţie a acestuia, atribuţiile ce îi sunt conferite prin lege vor fi exercitate de drept de unul dintre vicepreşedinţii în funcţie cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor corespunzătoare funcţiei. Cum Bogdan Pistol a demisionat, a mai rămas doar un vicepreşedinte… Dumitru Persu. Aşa cum ne-au obişnuit în ultimul timp, consilierii judeţeni sunt capabili de surprize majore. Ce-ar fi ca aceştia joi să respecte legea şi să-l voteze pe Dumitru Persu? Ar fi doar o stare de normalitate.