Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ROMULUS BULACU: “PSD se comportă precum un bişniţar din talcioc, jucând o «alba /neagra» cu destinul economic al României!”

Guvernarea amatoristă PSD- ALDE, bazată pe interese de moment, a distrus stabilitatea economică a României. Pentru a-şi acoperi minciunile din campania electorală şi incompetenţa în guvernare, PSD a dărâmat viitorul şi perspectivele dezvoltării României. Modificările aduse Codului Fiscal, cu 7 săptămâni înainte de a intra în vigoare, au închis graniţele ţării pentru posibili investitori. Mediul de afaceri a devenit impredictibil şi nefavorabil. Nimeni nu știe la ce să se mai aștepte de la guvernarea PSD, iar efectele se vor simţi dramatic în cursul anului 2018, prin reducerea semnificativă a investițiilor private în economie. Prin măsurile luate, PSD și ALDE au dat de înţeles că îi urăsc pe toți cei care sunt competitivi pe o piață liberă.

PSD, se comportă precum un bişniţar din talcioc, jucând o “alba /neagra” cu destinul economic al României. Ultimul atac la buzunarul românului este denumit şmechereşte “Marea Revoluţie Fiscală”. Trecerea poverii fiscale de la angajator la angajat a scos în stradă sindicate şi a revoltat administraţia locală, deja lovită în plex de perversitatea actualei guvernări. Schimbarea majoră de filosofie fiscală prin mutarea contribuţiilor sociale aproape exclusiv în sarcina angajatului, caz unic cel puţin la nivelul statelor membre UE, nu este însoţită de o justificare care să facă acest demers unul credibil şi acceptabil pentru partenerii sociali.

Efectele Ordonanţei nu au ezitat să apară. Nu se terminase şedinţa guvernului că euro deja sărise la maximul istoric din 2012- 4,63 lei. Coşul de cumpărături s-a mărit cu 20%, preţul produselor alimentare de bază a luat-o razna, ouăle și untul au suportat măriri de 120%, iar inflaţia a ajuns la 2,6%. Şi de parcă nu era destul, avem acum milioane de contracte de muncă în aer şi milioane de români care trăiesc cu spaimă, neştiind ce le va aduce ziua de mâine. Nu știu exact nici dacă le scade sau nu salariul, nici dacă vor mai avea un salariu de la 1 ianuarie. Impactul detaliat pe diverse categorii de salariați va putea fi măsurat cu exactitate abia în februarie – martie anul viitor. Până atunci, teama lor va duce la decizii pripite, iar deciziile lor spontane vor afecta şi mai mult piaţa economică.

Pentru a se scuza în faţa electoratului privind această măsură, PSD şi ALDE au însăilat o poveste unde multinaţionalele sunt “vampirii care sug sângele poporului”. Pe liderii PSD și ALDE nu îi interesează povara legislativă asupra companiilor, pentru simplul motiv că ei întotdeauna ocolesc regulile sau le încalcă: îşi angajează rude, îşi dau fonduri, contracte cu statul sau, mai nou, chiar insule pe Dunăre, transformate în paradis fiscal. De ce fac asta? Pentru că nu vor creşte salariile, nu vor construi nici autostrăzi, nici şcoli, nici spitale, iar când oamenii se vor trezi la realitate şi vor pune întrebări trebuie să aibă ţapi ispăşitori. E o modalitate propagandistică, manipulatorie, ipocrită şi laşă. Ne-am întors în vremuri pe care ni le doream apuse. Multinaţionala a devenit “duşmanul de clasă”, personajul burghez din cauza căruia nu putem avea o “societate multilateral dezvoltată”.

PSD a mutilat Codul Fiscal, a căsăpit veniturile românilor şi pentru a se apăra în faţa opiniei publice a creat o nouă diversiune. A mutat întreaga discuție în direcția care-i este atât de dragă: populismul naționalist, anti-european și anti-capitalist.
• Romulus Bulacu