Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Război de gherilă în PDL Vâlcea

BPJ a dizolvat organizaţia municipală, cu tot cu preşedintele Romeo Rădulescu. Deputatul contraatacă şi spune că decizia nu este statutară. Joi, 12 iunie, are loc o nouă şedinţă care se anunţă una extrem de aprinsă

PDL Vâlcea a scos pentru prima dată la un scrutin electoral un scor peste media naţională a partidului şi se părea că nu vor avea loc mişcări de trupe după europarlamentare. Surpriză, însă, Biroul Permanent Judeţean a decis dizolvarea organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea care a scos un scor slab. În aceste condiţii, în scurt timp va trebui numită o conducere interimară care să se ocupe de organizarea alegerilor, în cel mai scurt timp posibil. Azi (joi, 12 iunie) va avea loc o nouă şedinţă de BPJ care se anunţă a fi una extrem de încinsă.

„E dreptul lui Romeo Rădulescu să conteste decizia”

Preşedintele pedeliştilor vâlceni, Romulus Bulacu, crede că alegerile pentru noua conducere a organizaţiei municipale trebuie organizate cât mai repede: „Deja am avut multe întâlniri, inclusiv cu cei de la municipiu. Cu Romeo Rădulescu am vorbit la telefon şi l-am văzut la televizor, pe aici nu l-am prins. Spune că va contesta decizia de dizolvare a organizaţiei. E dreptul lui să o facă dacă are argumente. Face parte şi jocul democratic. Eu zic că ar fi bine să ne apucăm de reconstrucţia organizaţiei. Noi vrem să-l ajutăm pe Romeo Rădulescu şi să-i ajutăm pe cei de la municipiu în general. Mai bine ne-am apuca de treabă. E invitat la şedinţa BPJ de joi (n.r. azi), eu sper să vină. Dacă vrea să pună umărul sau nu, e numai treaba lui.” Bulacu mai spune că nu există nicio legătură între Mircia Gutău şi faptul că Romeo Rădulescu nu mai e preşedintele organizaţiei municipale: „Nu are nicio legătură deşi o spun din nou, e loc pentru oricine vrea să pună umărul la PDL”.

„Nu plec din PDL”

Romeo Rădulescu va fi prezent la şedinţa BPJ şi dezminte zvonurile conform cărora ar fi tentat să plece din PDL: „Nu am plecat la greu, nu am de gând nici acum să plec din PDL, ştiu că se aruncă pe piaţă astfel de zvonuri. Am mai spus, decizia de dizolvare a organizaţiei este una nestatutară. Aici e vorba de munca mea de ani de zile, oricum o să vedeţi că membrii organizaţiei nu vor merge ca oile şi vor face ce li se cere, sunt oameni de caracter cu personalitate. Voi fi prezent la şedinţă, mergeam şi la cea precedentă dacă nu trebuia să merg cu fata la un consult medical la Bucureşti”.