Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

RADU AUREL, cel mai bine cotat candidat pentru Primăria Bălceşti

Foto: arhiva Vocea ValciiCea mai importantă primărie din sudul judeţului Vâlcea, primăria oraşului Bălceşti, este cu siguranţă, şi cea mai disputată din punct de vedere electoral, bătălia dându-se între principalele partide PSD, PNL şi PER.

Candidatul PER, Radu Aurel, care până acum o săptămână de zile, era candidatul PSD, este cel mai bine situat în toate sondajele de opinie, realizate la comanda celor 3 partide. Dacă PSD a ales să meargă în continuare cu actualul primar, septuagenarul Ion Curelaru, în urma unui simulacru de vot în şedinţa Comitetului Judeţean al PSD, iată că Radu Aurel şi consilierul judeţean Victor Marin au făcut pasul către PER, un partid cu o bogată istorie în Europa Occidentală.

RADU AUREL, un candidat motivat şi dornic de victorie!

Radu Aurel are 48 de ani, este de profesie economist, obţinând masteratul în “Managementul organizaţiilor publice”. S-a născut în oraşul Bălceşti, într-o familie care îşi are originile de asemenea în această localitate, este căsătorit şi are doi copii: Lari – student bursier al Facultăţii de Inginerie a Petrolului şi Alex – elev în clasa a 5-a, care reprezintă lucrul cel mai important din viaţa sa.

„În perioada 1998 – 2014 mi-am desfăşurat activitatea în cadrul Primăriei Oraşului Bălceşti, având iniţial atribuţii în domeniul fiscal, ulterior ocupând postul de auditor public intern.

Din această poziţie, deoarece aveam că sarcina de serviciu evaluarea periodică a activităţilor derulate în cadrul primăriei şi a celorlalte instituţii subordonate, fiind obligat să-mi îmbunătăţesc continuu cunoştinţele de specialitate, mi-am făcut o imagine de ansamblu asupra tuturor activităţilor desfăşurate la nivelul primăriei oraşului Bălceşti.

Astfel, am constatat că există posibilitatea organizării într-un mod mai eficient atât a activităţilor derulate la nivelul primăriei, cât şi a fondurilor derulate prin bugetul local. În acest sens, deoarece resursele locale sunt limitate, consider că fondurile europene şi guvernamentale sunt şansa dezvoltării localităţii, eu având hotărârea de a depune toate eforturile pentru atragerea acestor fonduri de către instituţiile din localitate şi pentru sprijinirea cetăţenilor interesaţi din oraş.

Din discuţiile purtate cu cetăţenii oraşului am aflat de la aceştia că îşi doresc să fie consultaţi atunci când la nivelul administraţiei locale se iau diferite decizii care privesc comunitatea locală, eu împărtăşind pe deplin această opinie şi considerând că este absolut necesar ca, periodic, să se organizeze întâlniri publice în care să se discute problemele localităţii şi să se stabilească o prioritate în vederea rezolvării acestora, relaţia primărie-cetăţean fiind una bazată pe respect reciproc şi în niciun caz o relaţie de subordonare.

Consider că nu este normal că unele localităţi, chiar vecine, să beneficieze de drumuri mai bune, de canalizare, apă şi numeroase alte facilităţi, iar localitatea noastră, care era cea mai dezvoltată în zonă, să rămână în urmă.

Având în vedere rezultatele obţinute de concetăţeni de-ai noştri în plan sportiv şi cultural(prin elevi ai şcolilor din localitate) se impune crearea unui cadru propice atât din punct de vedere material cât şi logistic, încurajând astfel tinerii din localitate să se dezvolte în mod sănătos atât fizic, cât şi intelectual. Întrucât liceul din localitate are o tradiţie în ceea ce priveşte rezultatele şcolare apreciez că este bine ca elevii cu rezultate excepţionale să fie recompensaţi şi implicaţi în activităţile de natură administrativă ce se desfăşoară la nivelul oraşului. Ţinând cont că în prezent, singurele evenimente culturale sunt cele create de către elevi, se imune ca periodic să fie promovate la casa de cultură din localitate, spectacole pe diferite teme, aşa cum îşi doresc mulţi dintre locuitorii oraşului.

Deoarece, ca şi ocupaţie, o pondere foarte mare o au activităţile agricole, se impune sprijinirea fermierilor din localitate în vederea accesării de fonduri care să contribuie la dezvoltarea acestora.

Consultarea permanentă a reprezentanţilor mediului de afaceri reprezintă de asemenea o prioritate, fiind importantă cunoaşterea problemelor cu care aceştia se confruntă şi realizarea unui parteneriat real cu agenţii economici, care să ducă în final la dezvoltarea localităţii.

În domeniul sănătăţii, ţinând cont că oraşul nu mai beneficiază de serviciile unei unităţii spitaliceşti se impune efectuarea demersurilor în vederea reînfiinţării spitalului sau a unei alte structuri medicale permanente care să asigure serviciile medicale atât locuitorilor oraşului, cât şi locuitorilor altor localităţi învecinate.

Salubrizarea localităţii constituie o altă prioritate, în prezent neexistând spaţii amenajate în mod corespunzător în vederea colectării gunoiului menajer, impactul vizual asupra cetăţenilor noştri şi persoanelor care ajung în localitatea noastră fiind unul negativ.

Această stare de fapt, îndemnul din partea unui număr important dintre concetăţeni şi bazându-mă şi pe expertiza pe care o am în ceea ce priveşte administrarea organizaţiilor publice, sunt motive pentru care am ales să mă implic în competiţia pentru funcţia de primar al Oraşului Bălceşti” se prezintă Radu Aurel.