Persoanele fizice şi agenţii economici din Râmnicu Vâlcea sunt ameninţaţi de Poliţia Locală că dacă nu încheie contract de salubrizare cu Romprest, firma care a câştigat licitaţia, vor suporta rigorile legii, adică vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei.
Cu toate că există un dosar la DNA în ceea ce priveşte implicarea Poliţiei Locale în inaugurarea intrării în oraş al firmei Romprest, directorul Poliţiei Locale Râmnicu Vâlcea, Nicolae Sâia, insistă şi îi pune pe poliţiştii locali să-i amendeze pe cei care se opun încheierii unor contracte cu Romprest.
În fapt, reprezentanţii Urban au făcut o plângere penală împotriva lui Nicolae Sâia şi a poliţiştilor locali, după ce la sfârşitul lunii iulie 2015, echipajele cu girofare ale Poliţiei Locale Râmnicu Vâlcea au preluat maşinile Romprest din afara oraşului (din afara zonei de competenţă a poliţiştilor locali) şi le-au însoţit în municipiu pe parcursul unei defilări până în faţa primăriei.
În ziua respectivă, directorul Poliţiei Locale Râmnicu Vâlcea, Nicolae Sâia, a mers personal după un echipaj de poliţie locală ce se afla pe strada Castanilor, în zona Arhiepiscopiei Râmnicului, obligându-i pe poliţişti să meargă să însoţească maşinile Romprest, de pe DN 7, de la Budeşti, până la Primărie.
Problema este că legea după care funcţionează Poliţia Locală spune foarte clar să poliţiştii comunitari nu au voie să facă însoţiri, ci doar să îi sprijine pe cei de la IPJ Vâlcea. Aşadar, există suspiciunea rezonabilă că s-a încălcat legea cu bună-ştiinţă, Sâia riscând să fie acuzat de abuz în serviciu.
FeriMOB decisă să dea Primăria şi Poliţia Locală în judecată
„Toată lumea ştie care-i treaba cu Romprest-ul. Toţi ştim că acum plătim un gunoiul de 2 ori mai scump! Noi am greşit că nu am ieşit în stradă să ne apărăm interesul, de a avea o firmă de salubritate care ea în primul rând să POATĂ să respecte normele de mediu. Primăria ne-a obligat să scoatem mai mulţi bani din buzunar. Primăria ar trebui să ne dea înapoi diferenţa de bani între preţul Urban-ului şi al Romprest-ului. Chiar nu înţeleg de ce până la această oră nu s-a sesizat DNA-ul cu privire la licitaţia pe care Rompret-ul a câştigat-o! Şi încă ceva! Chiar nu înţeleg de ce o Primărie mă poate obliga pe mine, fie că sunt agent economic sau consumator casnic, să închei un contract cu o firmă de salubritate agreată (a se citi IMPUSĂ) după interesele sale!!! Asta este o încălcare flagrantă a dreptului meu de a alege cât şi cui să plătesc pentru o prestare de serviciu! Ăsta e un abuz la buzunarul nostru! După părerea mea, rezolvarea salubrităţii în Rm. Vâlcea e o miză foarte mare pentru viitorul primar! Şi poate că ar fi bine că această problemă ca unul dintre candidaţi să includă acesta problemă în «oferta» lor dar să o şi îndeplinească, cu prioritate. Până una alta, nu avem ce face, dacă e obligaţie să încheiem contracte cu Romprest-ul atunci să fie cu «plăcere»… FeriMob Marola nu ai decât să te conformezi… Şi apoi să încerci, împreună cu alţi agenţi economici, poate chiar şi persoane fizice, un proces împotriva Primăriei pentru abuzul de a impune un agent de salubrizare scump, ineficient şi ilegal” au postat pe pagina de socializare reprezentanţii firmei FeriMob.
Lasă un comentariu