Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
declaratie de avere voica

MAI anchetează problemele personale ale comisarului – şef Ilie Voica

DEZVĂLUIRI. Chiar inspectorul – şef al IPJ Vâlcea, comisarul – şef Florian Marin, ne-a mărturisit că adjunctul său, Ilie Voica, este anchetat în urma unei sesizări la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). „Prietenii” adjunctului Voica au reclamat că acesta desfăşoară „mici afaceri personale”, iar inspectorii de la Biroul Control Intern au mers săptămâna trecută la Poliţia Călimăneşti, acolo unde se pare că există indicii despre activităţile sale. Din câte am reuşit să aflăm, este vorba despre cumpărarea şi vânzarea unor terenuri, despre care există suspiciunea că în spatele tranzacţiilor s-ar afla, de fapt, spălare de bani.

Comisarul – şef Ilie Voica, adjunctul inspectorului – şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, este unul dintre cei mai controversaţi poliţişti din judeţul nostru. De-a lungul timpului, comisarul – şef a fost de nenumărate ori contestat, dar şi hulit datorită parşiveniei sale, a comportamentului său tiranic şi a jocurilor murdare pe care le-a făcut. Nu puţini sunt cei care atestă că el reuşeşte, de atâţia ani, să-şi păstreze funcţia de adjunct datorită „micilor atenţii” pe care le acordă unor personaje sus puse din MAI. Sigur, acestea sunt doar bârfe răutăcioase, dar nu putem contesta că el ar avea de unde da, pentru că Ilie Voica este considerat unul dintre cei mai bogaţi poliţişti din Vâlcea, iar declaraţia sa de avere stă mărturie în acest sens.

De curând însă, Voica a fost anchetat de Biroul Control Intern, după ce pe adresa Ministerului Afacerilor Interne a fost primită o sesizare în care erau aduse la cunoştinţă o serie de probleme personale, legate probabil de micile afaceri, ale adjunctului IPJ Vâlcea. Astfel că, inspectorii interni au verificat dacă toate acele sesizări se adeveresc, iar controlul pare-se s-a făcut şi la Poliţia Oraşului Călimăneşti, ştiindu-se că Ilie Voica are o vilă la Călimăneşti şi mare parte din acţiunile sale personale şi le desfăşoară acolo. „A fost o reclamaţie împotriva comisarului – şef Ilie Voica la Ministerul Afacerilor Interne. Inspectorii de la Biroul Control Intern au mers să verifice această reclamaţie şi dacă faptele semnalate se confirmă. Din câte am văzut în procesul – verbal, pe care inspectorii mi l-au pus la dispoziţie la plecare, faptele sunt neadevărate. Comisarul – şef Ilie Voica a fost reclamat în legătură cu chestiuni personale” – ne-a mărturisit inspectorul – şef al IPJ Vâlcea, Florian Marin.

O declaraţie de avere de invidiat

Nu ne putem abţine să nu dezvăluim în paginile publicaţiei noastre care este cu adevărat situaţia materială a poliţistului Ilie Voica, adjunctul inspectorului – şef al IPJ Vâlcea. Asta pentru că, probabil, acesta este unul dintre motivele pentru care el este frecvent reclamat la MAI, avuţia sa ridicând mari semne de întrebare. După cum spuneam, Ilie Voica este unul dintre cei mai bogaţi poliţişti din Vâlcea sau poate cel mai bogat. Potrivit declaraţiei sale de avere, actualizată în 2013, el are două terenuri, intravilan şi agricol, dobândite în anul 1997. În declaraţia sa de avere din anul 2012, Voica menţionează însă că a mai vândut un teren de 1469 m.p. pentru imensa sumă de 28.000 de euro, bani pe care i-a băgat la saltea pentru că în 2013 nu apar în nici un cont bancar sau în altă investiţie.

Mai mult decât atât, Ilie Voica deţine o casă de locuit în Călimăneşti, construită în anul 2003 printr-un credit pe care ulterior l-a şi plătit, pentru că nu mai figurează cu nicio datorie. Adjunctul IPJ Vâlcea mai are şi un Audi A4 pe care l-a cumpărat în anul 2011, iar un alt Audi A4, ce apărea în declaraţia din 2012, l-a vândut anul acesta pentru suma de 7.650 de euro.

Ce-i drept, lui Ilie Voica i-a şi crescut salariul anul acesta. Dacă anul trecut el a avut un venit anual de 57.772 lei, anul acesta el a încasat suma de 63.090 lei. Sigur, asta conform declaraţiei sale de avere.