Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PSD Vâlcea, fără candidaţi şi soluţii la Fârtăţeşti şi Diculeşti

Fostul preşedinte al PSD Vâlcea, defunctul Ion Cîlea, probabil că se răsuceşte în mormânt când vede unde a ajuns partidul pe care l-a slujit şi l-a iubit atâţia amari de ani. Asta în timp ce liderii PNL Vâlcea îşi freacă mâinile de satisfacţie, reuşind în cele din urmă să câştige teren în sudul judeţului, acolo unde până acum social-democraţii deţineau supremaţia fără drept de apel.

Două dintre localităţile care au fost practic „prădate” de liberali au fost Fârtăţeşti şi Diculeşti, acolo unde cei doi edili s-au înţeles cu liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, şi au bătut mâna să treacă în curtea peneliştilor cu tot cu „căţel şi purcel”.

Pe de-o parte, primarul din Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, s-a angajat că va candida la alegerile locale din această vară din partea PNL-ului, iar, mai apoi, a determinat peste 200 de membri social-democraţi să-şi depună adeziunile la liberali.

Pe de cealaltă parte, primarul din Diculeşti, Sabin Cupăreanu, a anunţat că, din cauza problemelor penale, nu va mai candida pentru un nou mandat, însă el şi-a îndrumat fiul către PNL, acesta din urmă fiind deja anunţat candidat pentru Primăria Diculeşti. De altfel, actualul edil a distrus organizaţia locală PSD Diculeşti, îndrumându-şi oamenii să se înscrie la PNL.

În cele două localităţi menţionate s-a ajuns la această situaţie, PSD-ul fiind aruncat în aer, pentru că organizaţiile locale de acolo erau controlate exclusiv de cei doi edili. Nimeni nu îndrăznea să se bage şi să impună vreun om de valoare din localitate în PSD-ul din Fârtăţeşti şi Diculeşti, pentru că primarii Voicescu şi Cupăreanu reacţionau violent.

Astfel, în aceste comune PSD a ajuns să depindă de doar doi oameni, care acum au dat social-democraţiei „un şut în dos”. De aceea, în acest moment, conducerea PSD Vâlcea se vede în situaţia de a nu avea nicio altă soluţie şi niciun potenţial candidat pentru alegerile din 5 iunie 2016.