Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

PLÂNGERE PENALĂ: Primarul din Berislăveşti îl dă pe PĂSAT pe mâna DNA

Foto: Vocea ValciiPreşedintele interimar al Consiliului Judeţean Vâlcea, liberalul Gheoghe Păsat, a intrat în vizorul DNA. Cel care l-a dat pe mâna procurorilor anticorupţie este primarul localităţii Berislăveşti, Ion Buşagă, care în urma unei hotărâri de Consiliul Local, a decis să facă plângerea. Acesta consideră că Păsat, alături de consilierii judeţeni şi independenţi au comis un abuz în serviciu, atunci când au alocat comunei Berislăveşti zero lei de la buget.

Plângerea penală a fost depusă în data de 16 februarie, primarul Buşagă explicând că se simte nedreptăţit şi că fondurile de la Consiliul Judeţean Vâlcea se împart pe criterii politice.

„Eu am plecat de la PNL, atunci cu ordonanţa, dar nu am să trec niciodată înapoi. Am să mă lupt cu ei. Am un proces din 2014 cu Consiliul Judeţean când ne-a dat zero lei, iar pentru 2015 când ne-a dat aceea mică sumă de bani şi a făcut o diferenţă mare între primăriile PSD şi PNL, Consiliul Local Bersilăveşti, împreună cu primarul, i-am făcut plângere penală la DNA, atât consilierilor judeţeni, cât şi domnului preşedinte interimar Păsat pentru restricţionare de fonduri. Banii nu sunt ai Consiliului Judeţean. Ei trebuiau împărţiţi în mod corect pe localităţi. În 2014, Primăria Berislăveşti a primit zero lei, în condiţiile în care este cea mai mare primărie din partea de nord, în stânga Oltului. Are 7 sate, iar dacă eu nu eram capabil să gestionez situaţia, toate drumurile puteau rămâne nedeszăpezite, adică oamenii rămâneau izolaţi. Banii au fost împărţiţi discreţionar, în mod politic, la localităţi mai mici decât a noastră şi cu mai puţine probleme.

La ultima şedinţă de Consiliu Local la Bersilăveşti, colegii mei au spus că nu se poate aşa ceva ca localitatea noastră să nu primească nici un ban. Noi, de la Berislăveşti, eram de la USL atunci, am dat voturi foarte multe pentru Consiliul Judeţean, iar, bineînţeles că domnul Păsat nu reprezintă CJ, dânsul este numai de mască acolo, iar noi ne-am făcut datoria. Justiţia va spune cine are dreptate sau nu.

Ceea ce au făcut consilieri judeţeni şi preşedintele interimar Păsat se numeşte abuz în serviciu, iar noi le-am făcut plângere la DNA pentru abuz în serviciu”, ne-a declarat primarul Ion Buşagă.

Ion Buşagă: PSD rade tot la Vâlcea

De asemenea, primarul din Berislăveşti pariază pe PSD, considerând că social-democraţii vor fi marii câştigători ai alegerilor locale la Vâlcea. În opinia sa, venirea lui Romeo Rădulescu la PSD este de bun augur, considerând că astfel Primăria Râmnicu Vâlcea va fi adjudecată de PSD.

„Câştigăm primăria Râmnicului cu domnul Rădulescu şi de asemenea câştigăm şi Consiliul Judeţean fără nicio problemă. Îl vom câştiga în alianţă cu ALDE şi UNPR. În zona de nord o să câştigăm câteva primării, chiar care sunt liberale, o să le câştigăm tot noi.

După ce domnul Niţu a plecat de la PNL, Buican şi-a pierdut avantajul. Domnul Buican a ieşit public şi a spus că vor pleca 15 primari de la PSD, noi nu am văzut decât 2, cărora deja le pare rău că au plecat, ceilalţi au fost foşti edili PNL, care prin ordonanţa 55 au trecut la PSD, iar acum promiţându-le nişte bani, fapt care s-a şi întâmplat şi au trecut înapoi”, a mai spus Ion Buşagă.