Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PSD-ul după Ion Cîlea: Costi Rădulescu preia frâiele partidului la Vâlcea

După decesul preşedintelui PSD Vâlcea, Ion Cîlea, Biroul permanent Naţional al PSD a decis, statutar, ca preşedinte interimar să fie actualul preşedinte executiv, deputatul Constantin Rădulescu. La doar 38 de ani, Rădulescu preia frâiele organizaţiei judeţene a celui mai important partid din România.
Decizia BPN a fost emisă în data de 8 decembrie a.c. şi deja preluarea partidului a fost salutată de liderii importanţi din judeţul nostru, printre care senatorul PSD, Laurenţiu Coca.
„Numirea colegului meu Costi Rădulescu în funcţia de preşedinte interimar al PSD Vâlcea este o decizie absolut firească a conducerii centrale a partidului şi pe mine, unul, mă bucură sincer. Dacă vă amintiţi, şi domnul Ion Cîlea a deţinut funcţia de preşedinte executiv al filialei şi a devenit mai întâi preşedinte interimar, în urmă cu aproape 10 ani. Aşa cum aţi putut constata, numele meu a fost invocat ca potenţial preşedinte al filialei fără ca eu să fi făcut vreo declaraţie publică măcar în acest sens. Oricât m-ar măguli atenţia care mi s-a acordat, cel mai important acum este să strângem rândurile şi să stabilim împreună un plan pentru a reuşi să depăşim acest moment politic foarte dificil pentru PSD şi la Vâlcea. Ca şi până acum, le stau la dispoziţie colegilor cu tot ce depinde de mine să depăşim şi acest moment uniţi şi eficienţi”, spune senatorul Laurenţiu Coca.

Dumitru Persu: „Alegerea lui Costi este perfect statutară”

Vicepreşedintele CJ Vâlcea şi secretarul general al PSD, Dumitru Persu, consideră că este absurd ca cineva din PSD să-l conteste pe Costi Rădulescu. Acesta a mai adăugat că decizia BPN este corectă şi statutară.
„Deşi unii colegi de-ai noştri ar fi spus că alegerea lui Costi Rădulescu în funcţia de preşedinte executiv la ultimele alegeri din interiorul partidului nu ar fi statutară, este o mare aberaţie. Este un non-sens şi pot fi verificate oricând înregistrările de la conferinţa respectivă. Din păcate, aceşti colegi nu înţeleg că un anumit curs al lucrurilor este nu numai firesc, ci şi inevitabil, dar nu vreau să spun mai multe. Deci, domnul Constantin Rădulescu este perfect valid, din punct de vedere statutar, ales ca preşedinte executiv, iar numirea în funcţia de preşedinte interimar este corectă. Trebuia condusă filiala de cineva până la alegerile interne de la începutul anului viitor, data exactă urmând a fi stabilită de conducerea naţională”, a mai spus Dumitru Persu.

Constantin Rădulescu: „Sunt un luptător”

Din informaţiile noastre, Constantin Rădulescu lucrează matematic, astfel că acesta se află în plin proces de preluare tehnică, juridică şi contabilă a organizaţiei judeţene, iar în perioada imediat următoare sursele noastre ne-au precizat că acesta va avea întâlniri la nivelul fiecărei localităţi din judeţ. Constantin Rădulescu nu va merge singur, ci însoţit de parlamentari, consilieri judeţeni sau alţi reprezentanţi ai partidului. Contactat telefonic, proaspătul preşedinte ne-a declarat: „Situaţia politică, atât la nivelul judeţului Vâlcea, dar şi la nivel naţional, este una extrem de complicată. Pot să vă spun însă că pe perioada interimatului meu, îmi propun să construiesc împreună cu toţi colegii şi să unific, să aduc laolaltă toate generaţiile care pot contribui la construcţia partidului. Nu cred în proiecte individuale şi voi fi garantul respectării luării deciziilor transparent şi democratic, fără discuţii de hol, de telefoane sau alte cumetrii, care s-au mai practicat. Îi asigur pe colegii mei că sunt un luptător şi chiar dacă suntem pe cale să pierdem o bătălie în Consiliul Judeţean, războiul abia a început, iar eu până acum, în 20 de ani, nu am pierdut nicio luptă. Ştiu să mă organizez şi să aştept momentul potrivit în luptele decisive care hotărăsc soarta războiului… politic bineînţeles” ne-a spus Constantin Rădulescu.