Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ponta vrea la Preşedinţie, dar numit de Congres

Victor Ponta se codeşte să-şi anunţe candidatura la prezidenţiale, deşi prietenul şi sfătuitorul său, Liviu Dragnea susţine că nu poate să treacă vara fără ca PSD să nu aibă candidatul stabilit. În schimb, preşedintele PSD spune că cel care va candida la preşedinţia României din partea PSD va fi stabilit de Congresul partidului, care va avea loc în luna septembrie. „Candidatul la prezidenţiale, în mod statutar şi legal, nu poate fi stabilit decât de Congres. Congresul se va desfăşura cu siguranţă în septembrie. Până atunci, probabil, că oricând putem să anunţăm fiecare cine suntem cei care vom candida”, a spus Ponta, precizând că inclusiv el poate candida.

Preşedintele PSD a adăugat că Liviu Dragnea îi este şi prieten şi sfătuitor. „Domnul Dragnea îmi este şi prieten şi sfătuitor; ne sfătuim şi decidem împreună”, a arătat Ponta.

În legătură cu faptul că Mircea Geoană a afirmat că se află pe lista scurtă a candidaţilor la Preşedinţie, Victor Ponta a spus că lista candidaţilor la prezidenţiale este „foarte scurtă” şi că a vorbit şi cu Mircea Geoană, adăugând că mesajele din partid nu sunt foarte încurajatoare în acest sens .

„Am vorbit cu domnul Geoană, sigur că da. Mesajele din partid nu sunt foarte încurajatoare sau de un entuziasm deosebit, dar vom decide împreună”, a mai spus Ponta.